Halle/Westfalen´de geleneksel Stadtfest

Halle/Westfalen´de geleneksel Stadtfest

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Stadtfest` te Halle/Westfalen DİTİB camisi cemiyeti tarafından açılan sergi büyük bir ilgi gördü.

 Pinar Kibar´ın haberi

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Stadtfest` te Halle/Westfalen DİTİB camisi cemiyeti tarafından açılan sergi büyük bir ilgi gördü. Iki Gün boyunca süren etkinlikte, sehir yönetiminin DİTİB camisi cemiyetine teşhis ettiği yer, tam merkezde olması sebebi ile, daha fazla Alman dostlarımıza Türk Misafirperverliğini sunabilme imkani oluşturdu.

DITIB cemiyetinin standı oldukca zengin yemek çeşitleriyle dikkat çekerken, gözleme, döner, baklava ve hergün dernekte özel olarak hazırlanan yemekler ve içecek çeşitleri oldukça beğeni topladı.

Gelen Alman misafiler Türk mutfağın zengin yemeklerini ve misafirperverliğini övgüyle anarak şunları söyledi, „Her sene türklerin açmış oldukları standlara uğramadan geçmiyoruz. Mutlaka uğramaya çalışıyoruz. Geldiğimiz zaman da bizleri güleryüzle karşılıyorlar. Türkler çok sıcak kanlı ve çokta misafirperverler. Yemeklerde ayrı bir lezzet. Biz bundan çok memnunuz.“ Almanların yoğun ilgi göstermesi cami yönetimini ve vatandaşlarımızı sevindirdi. Vatandaşlarımız, genelde böylesi eğlencelerin Almanya da genel bir sorun olan yabancı düşmanlığına karşı bir kalkan olduğunu vurguladılar.

 imgp4434.jpgimgp4437.jpgimgp4441.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.