Hamaney'den Şok Çıkış!

Hamaney'den Şok Çıkış!

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, önce Batılı güçleri bölgenin jeopolitiğini ‘kurcalamakla‘ suçladı ardından IŞİD’in Suriye ve Irak’taki etkinliğini arttırmasından adını vermeden Türkiye’yi de sorumlu tuttu.

İran’ın dini lideri Hamaney’e göre, şu anki durum ‘bazı‘ bölge ülkelerini Suriye politikaları nedeniyle oluştu.

"SURİYE'DEKİ SORUMSUZ DAVRANIŞLARIN SONUCU"

Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’yi isim vermeden eleştiren Hamaney, “Şu anki karışıklık, yabancı güçlerle birlikte bazı bölge ülkelerinin Suriye’deki sorumsuz davranışlarının sonucudur” dedi.

Hamaney, IŞİD’le mücadelenin bölge ülkeleri tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini de vurguladı: “IŞİD’e karşı kurulan koalisyona dair hiçbir inancım yok. Bizler inanıyoruz ki İŞİD ve terörizm sorununun bölge ülkeleri tarafından ele alınmalı.”

HAMANEY'DEN BÜTÜNLÜK VURGUSU

Irak’ı güvenliği ve bölgenin bütünlüğü için gösterilen çabanın sürdüreceklerini belirten Ayetullah Hamaney, “Bölgenin karmaşık durumu ülkelerin güvenliğini birbirinden ayrılamaz hale getiriyor” diye konuştu.

İran ile ABD arasındaki ilişkilerde Hasan Ruhani’nin cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında bir yumuşama yaşansa da Tahran, ABD öncülüğündeki koalisyona sıcak bakmıyor.

Geçtiğimiz ay, Hamaney’in Devrim Muhafızları’na, IŞİD’e karşı ABD ile ortak hareket emri verdiği iddia edilmiş, ancak bu iddialar Hamaney tarafından yalanlanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.