Hamaney'den şoke eden talimat

Hamaney'den şoke eden talimat

Batılı istihbarat servisleri, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, Batı’nın Devrim Muhafızları’na, Suriyeli muhalifleri destekleyen ülkelerde terör saldırıları düzenleme talimatı verdiğini belirledi.

Telegraph Gazetesi’nin haberine göre Hamaney, geçtiğimiz günlerde başkent Tahran’da düzenlenen Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında, Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nden, muhalif destekçilerine karşı harekete geçmesini istedi. Konseyin hazırladığı raporda, Suriye’de Esad’ın devrilmesinin ardından İran’ın, Lübnan’daki Hizbullah örgütüne erişim imkânının kısıtlanacağı belirtildi.

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ HATIRLATIN"
Raporun sonuç bölümünde, İran rejiminin Batı’ya 'kırmızı çizgilerini' göstermesi gerektiği, böylece Suriyeli muhalifleri destekleyen ABD, İsrail, İngiltere, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’a, 'eylemlerinin cezasız kalmayacağı' konusunda bir uyarı gönderilmiş olacağı vurgulandı.

Kudüs Gücü, geçtiğimiz yıllarda batılı hedeflere yönelik gerçekleştirilen terör eylemlerinden sorumlu tutuluyor. Geçen yıl Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'ne yönelik başarısız suikast girişiminin ve Şubat ayında Eurovision Şarkı Yarışması için Azerbaycan'da bulunan İsrailli diplomatlara hedef alan bombalı saldırıların arkasında Kudüs Gücü'nün olduğu ileri sürülmüştü.

"İRAN MİSİLEMEYE HAZIRLANIYOR"
Özellikle Kudüs Gücü'ne bağlı 'Birim 400' adlı organziasyonun İran'ın saldırılarının asıl taşıyıcısı olduğu iddia ediliyor. Daily Telegraph'a konuşan bir batılı istihbarat yetkilisi 'Birim 400 son dönemdeki İran operasyonlarının tamamını gerçekleştiren birim. Tahran, Suriye'deki ayaklanmayı etkiemekle suçladığı Batı'ya karşı misilleme yapmayı aömaçlıyor dedi.

GAZİANTEP’İ ÖRNEK GÖSTERDİ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi, Gaziantep’teki terör saldırısına değinerek, Ankara’nın komşuları konusunda yürüttüğü politikayı gözden geçirmesi gerektiğini savundu. Parlamento haber ajansı ICANA’ya yaptığı açıklamada Gaziantep’teki terör saldırısına değinen Nakavi, “Türkiye, şimdi bir iç krizle karşı karşıya kalmış durumda. Ankara, Suriye’ye karışacağına ve bu ülke için düşmanca beyanat vereceğine kendi içişlerini çözmeye baksın” ifadesini kullandı.

"SURİYE İLE ANLAŞMA GEÇERLİ"
Bu arada İran Savunma Bakanı Ahmet Vahidi ise Tahran ve Şam arasında var olan ortak savunma anlaşmasının hâlâ geçerli olduğunu, ancak Suriye yönetiminin bu konuda İran’dan bir talebi bulunmadığını dile getirdi. İngiliz Telegraph Gazetesi, İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in, Esad’ı devirmeye çalışan aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere, terör saldırıları düzenlenmesi için talimat verdiğini iddia etti. (Habertürk)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.