Hamas: Biz kan kardeşiyiz

Hamas: Biz kan kardeşiyiz

Hamas Hükümet Sözcüsü Müşir El-Mısri, “Biz sizinle kan kardeşi olduk. Bu kardeşlik Siyonistleri geri adım attırdı. Sizler bizim onurumuzsunuz. Mısır`ın kapıları açması da can suyu oldu” dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ/ ÖZGÜN DURUŞ

Özgün Duruş Genel Yayın Yönetmeni Aslan Değirmenci’yi ziyaret eden Hamas Hükümet Sözcüsü Müşir El-Mısri, önemli açıklamalarda bulundu. Mavi Marmara yardım gönüllülerinin Gazze’ye uygulanan ambargonun hafifletilmesine canları ile katkı sunduklarını belirten El-Mısri, “Gazze’de çetin bir ambargo vardı. Ancak Mavi Marmara ile bu delindi. Özgürlük kafilesi şehitlerinin kanları ve onların arkasında duran milyonlarca yürek çok yücedir. Bu yüceliği gördükten sonra anladık ki Filistin davası ölmeyecektir ve yaşayacaktır. Biz sizinle kan kardeşi olduk. Bu kardeşlik Siyonistleri geri adım attırdı” dedi.

 

“Türkiye Siyonistlere karşı dik ve sağlam duruyor” diyen El-Mısri,  “Türkiye bizim onurumuz olduğu kadar Ortadoğu halklarının da örnek almaya başladığı bir ülkedir. Tüm İslam ülkeleri Türkiye halkını ve dış politikasını örnek almalıdır. İslam âlemi terörist İsrail’e karşı duruşunu netleştirmelidir. İslam dünyası Filistin için ayağa kalkarsa ülkemiz tümüyle özgürleşir” şeklinde konuştu.

 

FİLİSTİN DAVASI ÖLMEYECEKTİR

Hamas Hükümet Sözcüsü Müşir El-Mısri, Aslan Değirmenci’ye konuştu.

Mavi Marmara yardım gönüllülerinin Gazze’ye uygulanan ambargonun hafifletilmesine canları ile katkı sunduklarını belirten El-Mısri, “Gazze’de çetin bir ambargo vardı. Ancak Mavi Marmara ile bu delindi. Özgürlük kafilesi şehitlerinin kanları ve onların arkasında duran milyonlarca yürek çok yücedir. Bu yüceliği gördükten sonra anladık ki Filistin davası ölmeyecektir ve yaşayacaktır. Özgürlük kafilesinin kanları, bilin ki Gazze`ye, onların yardımlarından önce ulaşmıştır. Biz sizinle kan kardeşi olduk. Bu kardeşlik Siyonistleri geri adım attırdı. Sizler bizim onurumuzsunuz. Mısır’ın kapıları açması da can suyu oldu” dedi.

resim_1307973152.jpg

GAZZE HAYALET KENT GİBİ”

Terör devleti İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısının üzerinden üç yıl geçmesine karşın Gazze’nin halen bir hayalet kent görünümünde olduğunu vurgulayan El-Mısri, “Gazze’ye düzenlenen saldırının ardından alt yapı tamamen çöktü. İmar sürecini halen maddi yetersizlikten dolayı başlatamadık. Binlerce ev harap durumda... Çok sayıda insanlar evsiz barksız. Okullar, mescitler ve kurumlarımız harabe durumunda. Yani Gazze bir hayalet kent gibi… Ambargo tamamen kalkmalı ki buraların yeniden inşası başlasın” diye konuştu.

 

“Türkiye Siyonistlere karşı dik ve sağlam duruyor” diyen El-Mısri,  “Türkiye bizim onurumuz olduğu kadar Ortadoğu halklarının da örnek almaya başladığı bir ülkedir. Tüm İslam ülkeleri Türkiye halkını ve dış politikasını örnek almalıdır. İslam âlemi terörist İsrail’e karşı duruşunu netleştirmelidir. İslam dünyası Filistin için ayağa kalkarsa ülkemiz tümüyle özgürleşir” dedi.

 

“AKSA’YA ZARAR SAVAŞ DEMEKTİR”

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa`yı kirletme çalışmalarını sürdürdüğünü ve Aksa`nın yıkılmasının önünü açmak için uğraştığını ifade eden El-Mısri, “Kazı çalışmaları devam ediyor. Mescid-i Aksa’nın altını oyuyorlar. Daha iki hafta önce de 200`den fazla siyonist, Mescid-i Aksa`ya zorla girdi. Mescid-i Aksa`nın avlusunda Yahudi inançlarına göre ibadet etti. Yahudi yerleşimcilerin Haremüşerif`e girmesine engel olmak isteyen Filistinliler tartaklandı, tutuklandı. Mescid-i Aksa’nın yanı başında sinagog açtılar. Mescid-i Aksa’ya yönelik bunca saldırıya karşı dünyanın harekete geçmemesi çifte standart. Biz uyarıyoruz. Mescid-i Aksa’ya verilecek bir zarar büyük savaşa neden olur. Cevabımız çok sert olur. Siyonistler Aksa`yı sinagog yapmayı hedefliyorlar. İslam alemini Mescid-i Aksa konusunda desteğe çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPIYORLAR”

Terör devleti İsrail’in 2010 yılında 1000’den fazla Filistinli çocuğu tutukladığı, cezaevlerine konulan çocukların yüzde 90’ına işkence yaptığını belirten El-Mısri, “Halen 200’ün üzerinde çocuğumuz zindanlarda tutuluyor. İsrail zindanlarında 7 bine yakın Filistinli masum var. Bu esirlerin arasında 15 HAMAS Milletvekili ve çok sayıda kadın da bulunuyor. Bu insanlar sırf Filistin’e özgürlük istediği için zindanlarda tutuluyor.  30 yıldır esir olan âlimlerimiz var. Esirler arasında, çeşitli hastalıklara yakalanan, sağlık hizmetinden ve tedaviden yoksun bırakılan çok sayıda Filistinli var. Onların tedavisine izin vermedikleri gibi hastalıkların yayılmasına yol açıyorlar” dedi. 

 ÖZGÜN DURUŞ 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.