HAMAS İle Suudi Yetkililer Görüştü

HAMAS İle Suudi Yetkililer Görüştü

Hamas heyeti, Suudi Dışişleri Bakanıyla Filistin'deki son gelişmeleri görüştü.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halit Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti bu sabah Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El-Faysal ile bir araya geldi.

Görüşmede tarafların Filistin’deki son gelişmeleri ve ulusal uzlaşı konusunu ele aldığı ve Hamas heyetinin, Arap ve İslam ülkelerinin güvenlik ve istikrarına verdiği önemi bir kez daha yinelediği bildirildi.

Hamas Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, bugün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, Halit Meşal başkanlığındaki Hamas heyetinde Dr. Musa Ebu Merzuk, İzzet Er-Reşak ve Muhammed En-Nasr’ın yer aldığı bildirildi.

Heyetin bu sabah Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El-Faysal ile bir araya gelerek Filistin’deki durumu görüştüğü ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Er-Reşak, görüşmede ulusal uzlaşı ile Kudüs’ün Yahudileştirilmesi ve Mescid-i Aksâ’nın bölünmesi gibi Siyonist tehditler üzerinde durulduğunu kaydetti.

Riyad ziyaretinin Suriye, Yemen, İran, Libya diğer bazı Arap ve İslam ülkelerini kapsayacak ziyaretler kapsamında gerçekleştiğini bildiren Er-Reşak, Hamas heyetinin Suudi Arabistanlı yetkililerle hareketin ulusal uzlaşıya verdiği önceliği konuştuğunu söyledi.

Uzlaşı konusunda Hamas’ın tavrında herhangi bir değişiklik olmadığına işaret eden Er-Reşak, Hamas’ın çekincelerinin dikkate alınması halinde hareketin uzlaşı anlaşmasını hemen imzalamaya hazır olduğunu bildirdi.

Hamas Hareketi’nin Arap ve İslam ülkelerinin güvenlik ve istikrarını desteklediğini belirten Er-Reşak, Hamas’ın Husiler ile ilişkisi olduğu yönündeki haberleri kesin bir dille yalanladı. Er-Reşak, Hamas’ın Yemen’in istikrarı ve toprak bütünlüğünü desteklediğinin altını çizdi.

Etiketler :