HAMAS: İslam Ümmeti Ayağa Kalk!

HAMAS: İslam Ümmeti Ayağa Kalk!

Geçtiğimiz hafta, Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar sebebiyle, HAMAS, İslam Ümmetini kutsal mekanları savunmya çağırdı. İşte Hamas'ın seferberlik çağrısı:

İslami Direniş Hareketi (Hamas) şehitlerin kanlarına sadık kalacaklarını ve direniş ve şehadet yolunda yürümeye devam edeceklerini açıkladı.

Hamas Hareketi, Şehitler Haftası münasebetiyle bugün bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride Filistin halkını kutsal mekanları savunmak için seferberliğe davet eden Hamas, Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’nın Arapların ve Müslümanların olarak kalacağını vurguladı.

Şehitlerin direniş yolunda can verdiğini ve Filistin topraklarını tertemiz kanlarıyla suladıklarını hatırlatan Hamas özetle şöyle dedi: “Bu yıl şehitleri andığımız bu günlerde Gazze halkı boğucu bir ambargo altında yaşıyor. Kudüs ve Mescidi Aksa Yahudileştirme planlarıyla karşı karşıya. Batı Yaka halkı, Oslo takımı ile Siyonist işgalci arasında güvenlik koordinasyonu adı altında yapılan işbirliğinin zulmü altında inliyor.”

Şeyh Ahmed Yasin, Dr. Abdülaziz Er-Rantisi, Şeyh Cemal Mansur, Şeyh Cemal Selim, Şeyh Salah Şehade, Yahya Ayyaş, Dr. İbrahim El-Mukadime, İsmail Ebu Şenneb, Şeyh Nizar Reyyan, Şeyh Said Sıyam ve daha birçok şehidin hayat hikayesini hatırlatan Hamas, Hamas liderlerinin direnişçi kardeşleriyle omuz omuza şehadete yürüdüğünü bildirdi.

Şehitlerin canlarını vererek Filistin halkının ateşle ve ambargoyla korkutulamayacağını ilan ettiklerini dile getiren Hamas, Siyonist işgalci işgal ettiği toprakları terk edip gidene kadar cihadın ve direnişin devam edeceğini belirtti.

Arap ve İslam ülkeleri halklarına da seslenen Hamas, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek için kalabalık gösteriler düzenlenmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler :