Hamas, Karşılamaya Hazır

Hamas, Karşılamaya Hazır

İslami Direniş Hareketi Hamas, Gazze'ye doğru yola çıkacak olan Özgürlük Filosunu karşılamaya hazır olduklarını açıkladı.

Açıklamada, gemilerin Gazze'ye ulaşabilmesi için Türkiye hükümetiyle İsrail arasında görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan yaptığı basın açıklamasında, Gazze hükümetinin filonun programının bütün hedeflerini gerçekleştirebilmesi için her alanda gerekli altyapıyı hazırladıklarını, bunun için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

İçişleri bakanlığı, sivil savunma ve polisin filoyu karşılama hazırlıklarını tamamladığı, gemilerin Gazze'ye selametle ulaşmasını sağlamak için bütün önlemleri aldıkları belirtildi.

Filonun güvenliği için resmi düzeyde temaslara başlayan Türkiye'nin bölgesel önemi ve İsrail'in Türkiye'yle olan ilişkilerine dikkat çeken Rıdvan, bunun İsrail üzerinde önemli bir baskı aracı olacağına işaret etti. Türk bayrağı taşıyan gemilerin de bulunduğu filoya müdahalenin Türkiye'nin egemenliğini çiğnemek olacağını belirten Rıdvan, böyle bir durumun Türk-İsrail ilişkilerini krize sürükleyeceğini söyledi.

Kuşatmanın 4.yılını yaşayan Gazzeliler ve Filistin halkı için filonun umut ışığı olduğunu söyleyen Rıdvan, İsrail'in filoya müdahalesinin korsanlık addedileceğini, insan hakları ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu hatırlattı.

isra haber

Etiketler :