HAMAS Kudüs'ü ayağa kaldırdı

HAMAS Kudüs'ü ayağa kaldırdı

Hamas, bugünü Mescidi Aksa için 'Öfke Günü' ilan etti, Kudüslüler sokaklara döküldü, yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Bugünü Mescidi Aksa'ya destek için 'Öfke Günü'  ilan eden Hamas'ı4n çağrısına uyan binlerce Kudüslü, sokaklara indi. Kudüs'te Eski Kent'te El Aksa camii yakınında Hurva Sinagogu'nun yeniden inşa edilerek hizmete açılması sonrası bugün binlerce Filistinli, İsrail güvenlik kuvvetleriyle karşı karşıya geldi. Şehirde, yer yer polisle çatışmalar yaşanıyor. Kaynaklar, yüzlerce Filistinli göstericinin gözaltına alındığını söylüyor.

İsrail Ordu sözcüsü ise Mescidi Aksa’nın çevresindeki bölgelerde ve Kudüs civarındaki köylerde sadece 15 Filistinli göstericinin gözaltına alındığını öne sürdü. İsrail Ordu Sözcüsü çatışmalarda iki İsrailli polisin yaralandığını ve yaralı polislerin hastaneye kaldırıldığını da açıkladı.

Şa’fat Mülteci Kampı’nda, Silvan ve El-Cevz mahallelerinde, Kalandiya ve Attara bölgelerinde de binlerce Filistinli gençle, İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Yani Filistinliler taş atıp karşılığında plastik mermi yiyor.

Yer yer çatışmaların devam ettiği Kudüs'te, Müslümanlar gün gün boyunca İsrail'in yerleşim ve imar planını protesto edecekler.

Doğu Kudüs'te bugün okula gitmeyen çocuklar da sokaklarda gösteri yapıyor ve İsrail polisi ile çatışıyorlar. Kudüs'te Eski Kent'te Mescid-i Aksa camii yakınında  İsrail polisinin orantısız güç kullanmasına karşı, Filistinli göstericiler taş ve sopalarla karşılık veriyor.

Hamas, dün yayınladığı bildiride, İsrail'in Mescidi Aksa yakınlarında Harab Sinagogu’nun açılışını yapmış olmasının, sözde Süleyman Mabedi’nin inşasının ilk adımı ve temel taşı olduğunu söylemiş, bugünü öfke günü ilan etmişti.

Hamas, Siyonist işgal devletinin bu adımının İslami simgeleri çalma ve Kudüs ve Mescidi Aksa’ya saldırı anlamına geldiğini belirtti.

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İsraillerin öne sürdüğü tarihi rivayetlerin Siyonist hahamların uydurduğu hurafeler ve tarihe iftira olduğu vurgulandı.

“El-Harab Sinagogu’nun açılışı ve Mescidi Aksa’nın enkazı üzerinde sözde mabedi inşa girişiminin hesabı sorulacaktır” diyen Hamas, Arap halklarının ve İslam ümmetinin Filistin halkıyla birlikte İsraillilerin planlarına karşı koyacağını bildirdi.

Bir İsrail polisi, Filistinli göstericiyi gözaltına almaya çalışırken, diğeri ise silahını her an üzerlerine gelebilecek göstericilere doğrultmuş durumda. Sivil iki İsrail polisinin Araplara benzemesi de fotoğraftaki bir başka ilginç özellik

KAYNAK: DÜNYA BÜLTENİ

Etiketler :