Hamas: Taliban değil Erdoğan modeli

Hamas: Taliban değil Erdoğan modeli

Erdoğan'ın sahip çıkmasıyla uluslararası kamuoyunda yeniden terörist olarak nitelendirilen ve Taliban'la özdeşleştirilen Hamas izledikleri yolu açıkladı.

Hamas’ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yusuf, “Herkes bizi Taliban ve El Kaide gibi görüyor. Ama Gazze’deki herkes Erdoğan gibi konuşuyor. Erdoğan’ın modeli açık görüşlü, laiklerle iyi ilişkiler kuran, demokrasi ve insan hakları için çalışan bir model. Biz de bunu istiyoruz” dedi.

Gazze’de bulunan Hürriyet gazetesi muhabirleri Cansu Çamlıbel- Sebati Karakurt’a konuşan  Hamas’ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yusuf, herkesin kendilerini dışarıda Taliban ve El Kaide gibi gördüğünü ama Gazze’ye gelip insanlarlagörüşüldüğü zaman buradaki herkesin Başbakan Erdoğan gibi konuştuğunun görüleceğini kaydetti. Taliban Modeli’nin her şeye karşı olduğunu belirten Hamas’ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yusuf, “kadına karşı, eğitime karşı. Erdoğan’ın modeli ise açık görüşlü, elini taşın altına koyan, değiştiren, laikler ile iyi ilişkiler kuran, demokrasi ve insan hakları için çalışan, açık toplumdan yana bir model. Sadece İslamcıların değil herkesin insan hakları ile ilgili. İşte biz de bunu istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Etiketler :