Hamas ve Fetih tebrik edildi

Hamas ve Fetih tebrik edildi

Halk Komiteleri, her türlü fedakarlığı yapan Filistin halkının birlik olmayı hak ettiğini belitti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Halk Direniş Komiteleri ile askeri kanadı durumundaki Nasır Salahuddin Tugayları, acı sonuçlarıyla Gazze savaşının Filistinlilerin ve Arapların duygularını harekete geçirmesini umduklarını belirterek, şu anda sürmekte olan diyalog çabalarının başarısız olmasının Gazze’nin imarı, sınır kapılarının açılması ve kuşatmanın kalkması üzerinde olumsuz etki yapmasından endişe duyduklarını ifade ettiler. Filistinli hareketlerin uzlaşamamaları halinde ortaya çıkacak tablonun çok daha korkunç olacağını ve bundan da herkesin sorumlu olacağını vurguladılar.

Halk Direniş Komiteleri bugün yazılı bir açıklama yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Özellikle Araplara seslenmek istiyoruz. Filistin’deki gruplara eşit mesafede durun. Filistinliler arasındaki bu ihtilafı ortadan kaldırmak için çaba gösterin. Filistin’deki istikrarsızlık bütün bölgeyi etkileyecektir. Filistin halkının umudunu yitirmesine neden olmayın. Umudunu yitiren bir halk, istediği her şeyi yapma hakkına sahip olduğunu düşünür ve buna göre hareket eder.”

Hem Filistinli gruplar arasında hem de Araplar arasında bir uzlaşma sağlanmasını umut ettiklerini belirten Halk Komiteleri, Filistin halkının direniş ve cihad sancağı altında birleşmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Hamas ve Fetih hareketlerini attıkları bu önemli adımdan ötürü tebrik ettiklerini belirten Halk Komiteleri’nin açıklaması şöyle devam etti: “Krizi aşmak ve aradaki ihtilafları çözmek için Hamas ve Fetih’i attıkları bu adımlardan dolayı tebrik ediyoruz. Ülkeye güveni, huzuru ve güzelliği geri getirecek bir anlaşmaya varmalarını umuyoruz. Düşmanın sizin birleşmenizi ve birlik olmanızı istemediğini bilmeniz gerekir. Siyonistler kirli emellerine ulaşmak için Batı Yaka ve Gazze’deki durumun aynen devam etmesini istiyorlar.”

Etiketler :