Hamas'ın kuruluşunun 35. yıl dönümü Gazze'de kutlandı

Hamas'ın kuruluşunun 35. yıl dönümü Gazze'de kutlandı

Gazze'de kutlama programları kapsamında binlerce Filistinlinin katılımıyla "yıkıcı bir fırtınayla geliyoruz" sloganıyla festival düzenlendi- İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf:- "Topraklarımızın yabancısı olan düşmanın liderlerine...

GAZZE (AA) - Hamas'ın kuruluşunun 35. yıl dönümü, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde düzenlenen festivalle kutlandı.

Hamas'ın Gazze kentindeki el-Ketibe Meydanı'nda "yıkıcı bir fırtınayla geliyoruz" sloganıyla düzenlediği festivale binlerce Filistinli katıldı.

Festival kapsamında askeri korolar eşliğinde Filistin milli marşları okundu, birtakım gösteriler yapıldı.

Hamas'ın Gazze'deki yöneticisi Yahya es-Sinvar, yaptığı konuşmada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin "direnişe bağlı kalma kararlılığını" yinelediğini ifade etti.

Hareketin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf da İsrail'e hitaben şunları söyledi:

"Topraklarımızın yabancısı olan düşmanın liderlerine, size sesleniyoruz, kurucu atalarınız Siyonizmin en güçlü dönemlerinde bile bir halkın kimliğini yok edemediler. Sizler de onlardan daha aciz ve korkaklar olarak bunu başaramazsınız."

Dayf, Filistin topraklarındaki işgalin sonlandırılması için tüm çabaları birleştirme çağrısında bulundu.

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi Nafiz Azzam ise bu etkinliğin tüm direnişçi hareketler için yapıldığına işaret etti.

Hamas her yıl kuruluş yıl dönümü haftasını (14 Aralık), hareketin askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın düzenlediği askeri geçit törenleri ve çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.