HAMAS'tan Mısır'a çağrı

HAMAS'tan Mısır'a çağrı

Rafah sınır kapısını açan Mısır’a çağrıda bulunan Başbakan Heniyye, kapıyı tamamıyla açmasını istedi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye Filistin halkının Gazze üzerindeki kuşatmanın şeklen kaldırılmasını veya aşamalı olarak kaldırılmasını kabul etmediğini belirterek, kapının Filistin halkının onuruyla bağdaşacak şekilde daimi bir şekilde açılmasını istedi.

Başbakan İsmail Heniyye Mısır parlamenter heyetini hükümet binasında kabul ettikten sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bazı taraflar Gazze kuşatmasını kaldırmak yerine onu meşrulaştırmak için çalışıyor. Yine bazı taraflar Filistin halkının reddettiği bir politikayı kendisine dayatmak istiyor.”

Başbakan İsmail Heniyye devamla, Özgürlük Filosuna karşı yaptığı katliam nedeniyle ahlaki, insani ve hukuki çıkmaza giren işgal rejimine karşı direnişin devam ettirilmesini ve basın yayın yoluyla yaptığı çirkefliklerin bir bir ortaya konmasını istedi.

Rafah sınır kapısını açan Mısır’a çağrıda bulunan Başbakan Heniyye, kuşatma altındaki Gazze’ye gıda, ilaç, yakıt ve inşaat malzemesinin girmesi için kapıyı tamamıyla açmasını istedi.

Filistin iç barışının sağlanmasında ısrarcı olduklarını belirten Heniyye, Ramallah’taki gayri meşru Feyyad hükümetinin aksi yönde hareket ettiğini ifade etti.

Etiketler :