Hamsinin pizzası da yapıldı

Hamsinin pizzası da yapıldı

Köftesi, lahmacunu, döneri derken şimdi de hamsinin pizzası yapıldı.

Karadeniz denince akla ilk gelenlerden biri olan ve faydaları saymakla bitmeyen hamsi balığının köftesi, lahmacunu, döneri, tatlısı derken şimdi de pizzası yapıldı. Hamsiyi ana malzeme olarak kullanıp yaptıkları çeşitli yemekleri müşterilerine sunan işletme sahiplerinin son gözdesi hamsili pizza oldu. Çanakkale'de faaliyet gösteren Napoli Pizza'nın sahibi Günay Bingöl, şehirde çok Karadenizli olduğunu, bu sebeple değişiklik yaparak pizzaya sucuk, salam veya mantar yerine hamsi koyduklarını söyledi.

İlk yaptıkları hamsili pizzaları kendi çalışanlarına tattırdığını belirten Bingöl, daha sonra tanıdıkları Karadenizlilere ikram ettiklerini ve çok beğenildiğini anlattı. Olumlu tepkiler üzerine balık sezonunun açılmasıyla birlikte seri üretime geçtiklerini söyledi. Büyük ilgi gören hamsili pizzayı menüde ilk görenlerin, "Şaka mı bu?" türünden yaklaşımlar sergilediğini aktaran Günay Bingöl, "Bugüne kadar hamsili köfte, lahmacun, pide ve döner yapıldığını çok duyduk. Biz de, 'Neden pizzası olmasın?' dedik. İtalyan usulü pizzadaki malzemelerin aynısını hazırlıyoruz. Sadece ana malzeme olarak salam, sucuk ve mantar yerine hamsi koyuyoruz. Hamsiden hoşlanan ve ondan yapılan her türlü yemeği yiyen 50 yaş ve üstü birçok müşterimiz, pizza yemeye başladı. Bu sayede, pizzayı sadece gençlerin yediği tabusunu da yıkmış olduk. Hamsili pizzanın orta boyunu 10, dört kişilik olanını 14, altı kişiliğini 24 liraya satıyoruz." dedi.

Ordulu olan ancak Çanakkale'de yaşadığını belirten Fatma Özkan ise ilk duyduğunda şaka olduğunu düşündüğünü, sipariş verip önüne geldiğinde inanamadığını söyledi. Karadenizli olarak hamsiden başka balık yemediğini vurgulayan Özkan, "Önce çekinerek tadına baktım. Bir dilim yedim, sonra da hepsini bitirdim. Bundan sonra en favori yemeğim hamsili pizza. Bunu yapan işletme sahibine, biz Karadenizlileri ve hamsi sevenleri böyle bir lezzetle tanıştırdığı için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Etiketler :