Hanefi Avcı: MİT’in bilgileri Cemaat’in elinde

Hanefi Avcı: MİT’in bilgileri Cemaat’in elinde

Emniyet ve yargıdaki cemaat yapılanmasını kitap haline de getirmiş eski emniyetçi Hanefi Avcı Gülen cemaati hakkında çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Avcı, “Cemaat tüm bilgilere hakim. MİT'in, Emniyet'in, Maliye'nin bilgileri ellerinde. Polisle adliyeyi c

2010'da yayınladığı 'Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet, Bugün Cemaat' başlıklı kitabı büyük tartışma yaratan Hanefi Avcı cezaevinde önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti ile Cemaat arasında yaşanan gerginliğe değinen Avcı, cemaat hakkında şoke eden iddialarda bulundu. Avcı, MİT’in sahip olduğu önemli bilgilerin bile cemaatin elinde olduğunu öne sürdü.

Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kendisini Eskişehir'den beni Ankara'ya almak istediğini belirten Avcı “Daire başkanlığı önerdiler ama o zaman bu uygun olmazdı. Bakanın yanında olmam için bir formül aranıyordu. Bulunamadı. Ama o esnada cemaat haber gönderdi. Ankara dışına çıksın da nereye giderse gitsin diye...” dedi.

Hanefi Avcı Yenişafak yazarı Ali Bayramoğlu’na bakan ile yaptığı konuşmaları anlatırken cemaatle ilgili çok çarpıcı iddialarda da bulundu.

İşte Avcı’nın cemaat hakkında söylediği dikkat çeken o açıklama:

Bakana anlattım o zaman, 'cemaat yapılanması sizin tahmininizden çok derin' diye. Cemaat tüm bilgilere hakim. MİT'in, Emniyet'in, Maliyenin bilgileri ellerinde. Bu, büyük bir güçtür dedim. Bunun üzerine gidilmesini, denetim yapılmasını, yoksa büyük sorunlar doğabileceğini söyledim. Temelde istihbarat dairesi vardır. Sizin haberiniz olmadan, dinleyen kim adına dinliyor. Buna kim karar vermiş. Şube müdürü olabilir mi? Olmaz. Dışarıdan birileri talimat veriyor. İşte bunlardan birisi Kozanlı Ömer...

ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.