Hanefi Avcı'ya 51 yıl hapis istendi

Hanefi Avcı'ya 51 yıl hapis istendi

Devrimci Karargah terör örgütüne ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı da sanık olarak yer aldı. Avcı’nın 51 yıl 9 aya kadar, eşi için de 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün kabul edilen iddianamede emniyet müdürü Avcı'ın, ''Devrimci karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım, yargı görevini yapanı etkileme, soruşturmanın gizliliğini ihlal, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme, ikametinde ele geçirilen ruhsatsız silahlar nedeni ile 6136 sayılı yasaya muhalefet ve zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme'' suçlarından 23 yıl 1 ay ile 51 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın da, ''ikametinde bulunan birden fazla ruhsat süreleri dolmuş silahı bulundurma'' suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi.
İddianamede, Avcı ve eşi Şenay Avcı üzerine ruhsatlı silahlarla ilgili, Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı’nın 8 Ekim 2010 tarihli yazısı da yer aldı. Yazıda, “Parabellum marka 116311-6311 seri numaralı 9 mm çaplı tabanca, kaleşnikof marka 07637-2801707-9336 seri numaralı otomatik tüfek ve Reck marka P800 model 6.35 mm çaplı tabancanın Emniyet Genel Müdürlüğü kuvvesine kayıtlı olmadıkları tespit edilmiştir.” denildi.
Şüpheli Şenay Avcı’nın üzerine kayıtlı Kaleşnikof marka silahın ruhsatının iptal edildiğine ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerektiğine dair Diyarbakır Valiliği’nin 8 Aralık 1994 tarihli yazısına da yer verilen iddianamede, 'İçişleri Bakanlığı’nın 23.03.2009 tarih ve Genelge no: 2009/32 sayılı yazılarında “istenmesine rağmen silahını teslim etmeyen veya kendisine ulaşılamayanlarla ilgili olarak 6136 sayılı Kanun hükümlerine aykırı olarak silah taşımak ve bulundurmak suçundan adli işlem yapılması gerektiği' şeklindeki hususun belirtildiği, şüpheliye bu konuda tebligat yapıldığı ve konu hakkında İl Emniyet Müdürlükleri ile Valilikler arasında yazışmaların gerçekleştiği, ancak silahların teslim edilmediği anlaşılmaktadır.” denildi.

Cihan

Etiketler :