Hangi duayı okusam günahım...

Hangi duayı okusam günahım...

Cem’in 15 dakikalık ders boyunca hocalarının karşısında oturmayarak ayakta durduğunu belirten İmam Erdem Erdem şunları söyledi:

Etiler'de başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun daha önce yattığı Maltepe Çocuk Cezaevi'nde pedagoji eğitimi almış 2 imamdan aldığı din dersi Silivri'ye nakledildiği için yarım kaldı. aldı. Cem Garipoğlu'na ders veren imamlar Erdem Erdem ve Mustafa Şahin, Cem'in kendilerine günahlarının affolması için okuması gereken sureleri sorduğunu anlattı.

8 yıldır veriliyor

2001 yılında Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan bir protokolle cezaevlerinde çocuk mahkumlara din dersi verilmeye başlandı. Böyle bir hakkı olduğunu öğrenen Cem Garipoğlu da bir dilekçe vererek cezaevi imamlarından ders almak istediğini belirtti. Cem'in bu talebi uygun görüldü. Ve 10 gün önce Maltepe Çocuk Cezaevi'nin pedagoji eğitimi almış iki imamı ders vermek üzere Garipoğlu'nun koğuşuna gitti.

İmamlardan Mustafa Şahin'in anlattığına göre, Cem Garipoğlu o sırada koğuşunda bir haber kanalını seyrediyordu. Odaya girdiklerinde Garipoğlu'nun ayağa kalkıp "Hocam hoşgeldiniz" diyerek kendilerini karşıladığını belirten İmam Şahin, "Cem, birisi meal olmak üzere iki Kuran edinmiş. Bize günahlarının affı için hangi sureleri okuması gerektiğini sordu. Biz de ona Zümer Nisa surelerini önerdik. Pişman olduğunu söyledi" dedi.

"Ders yarım kaldı"

Cem'in 15 dakikalık ders boyunca hocalarının karşısında oturmayarak ayakta durduğunu belirten İmam Erdem Erdem ise şunları söyledi: "Cem daha önce eline hiç Kuran almadığını söyledi. 'Bizim aile yapımızda yoktu' dedi. Ama artık öğrenmek istiyormuş


Etiketler :