Hangi Futbolcuyu istediler...?

Hangi Futbolcuyu istediler...?

Bursaspor’un Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nu lider bitirmesiyle Avrupa’ya gitme garantisini alan Beşiktaş’ta bir transfer iddiası ortalığı sarstı...

Fenerbahçe’nin, Manuel Fernandes ve İsmail Köybaşı için siyah-beyazlılara 20 milyon euro (Yaklaşık 46.2 milyon lira) önerdiği belirtildi.

Milliyet'ten Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Real Madrid, Sporting Lizbon, Benfica ve Tottenham ekiplerinin listesinde olan Manuel Fernandes’in dışında İsmail Köybaşı’nı da Blacburn Rovers’ın ve bazı İspanyol kulüplerinin takip ettiği ifade edildi. Geçen cuma günü oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında Almeida’yı izleyen Marsilya da, bu oyuncuyu transfer etmek için Beşiktaş Yönetimi ile temasa geçti. Almeida’nın, 83. dakikada çok kritik bir gol kaçırmasına rağmen bu oyuncunun stilini ve oyunu okuyuşunu beğenen Fransız kulübünün, Portekizli futbolcu için hatırı sayılır bir rakamı gözden çıkardığı iddia edildi.

Beşiktaş Yönetimi’nin, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ile görüştükten sonra bu futbolcular hakkında karar vereceği, ancak gitmelerine sıcak baktığı vurgulandı. Siyah-beyazlıların, Quaresma dışındaki tüm yabancıların gidişine onay verebilecekleri, yüksek bedel alanların indirimde bulunmamaları durumunda ayrılığın kaçınılmaz olduğu ifade edildi. Yönetimin, küçülerek kulübü mali disiplin altına almayı düşündükleri, bundan dolayı gelecek her teklife olumlu yaklaşabilecekleri belirtildi.

Kalpleri Fenerbahçe ile
Avrupa’ya gitme şansı yakalayan Beşiktaş, şimdi de gözünü Ziraat Türkiye Kupası finaline çevirdi. Siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe’nin kupayı kazanması durumunda UEFA Avrupa Ligi’ne ikinci sıradan katılacak ve daha az ön eleme oynayacak. Bu sezon statüde yapılan değişiklik nedeniyle, kupa finalistinin üç numara olarak Avrupa’ya gidecek olmasını göz önünde tutan Kartal, bu durumda 2 Ağustos’ta ilk maçını yapacak. Ancak Beşiktaş, Bursaspor’un kupa şampiyonu olması durumunda 19 Temmuz’da Avrupa’da ön elemelere çıkacak. Bundan dolayı siyah-beyazlılar, Fenerbahçe’nin 16 Mayıs Çarşamba günü kupayı alabilmesi için dua edecek.

Kartal’a erken izin
Beşiktaş’ın Avrupa’ya gitmesinin garantilenmesinin ardından normalde iki gün izinli olan siyah-beyazlı oyuncular bir anda kendilerini yaz tatilinde buldu. Önceki akşam ve dün sabahki uçaklarla Türkiye’den ayrılan yabancı oyuncular hiç beklemeden tatil planlarını yaparken, yerliler ise önümüzdeki günlerde kendilerini güney sahillerine atacak. Beşiktaşfutbolcular, tatilde olmalarına rağmen, Antrenör Roland Koch tarafından hazırlanan tatil programını uygulmaya devam edecek.

Kaleci arayışı
Ligin bitmesiyle transfer hazırlıklarına başlayan Beşiktaş Yönetimi, kaleci arayışına başladı. Rüştü Reçber, Cenk Gönen ve Umut Kaya gibi üç tane kaleciye sahip olan Beşiktaş Yönetimi’nin, tecrübeli bir kaleciyi transfer ederek Umut’u kiralamayı düşündüğü ortaya çıktı. Siyah-beyazlı idareciler, Tayfur Havutçu ile görüştükten sonra Rüştü ile de çoğunluğu maç başı olmak üzere makul bir ücret karşılığında anlaşabilecekleri iddia edildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.