Hangi hisseler yatırımcısını sevindirdi?

Hangi hisseler yatırımcısını sevindirdi?

Şike ve teşvik operasyonu spor hisselerini nasıl etkiledi?

Türk futbol tarihinin en önemli olayına şahit olduğumuz şu günlerde spor camiası kadar ekonomi cephesi de olayları dikkatle izliyor. Yüzlerce yatırımcısı bulunan Süper Lig'in dört büyükleri bu hafta yatırımcısına zor anlar yaşattı. Hisseler pazar günü başlayan operasyona pazartesi günü ve takibinde sert tepki verdi. Şike ve teşvik primi operasyonunun olası etkilerini değerlendiren borsa yatırımcısı, gelişmelere bağlı olarak özellikle ilk iki gün hisseleri elinden çıkarmanın gayreti içine girdi. Acil bir şekilde nakde dönen yatırımcı, suların durulmasıyla birlikte panik satışlardan uzaklaştı. Pazartesi ve salı günü görülen hızlı satış dalgası sonraki günlerde bir miktar hız kesti. Fakat buna rağmen kayıpların önüne geçilemedi. Dört hiseden sadece biri yatırımcısını mutlu etti. Fakat diğer hisseler özellikle Fener hissesi en sert düşüşlerinden birini yaşadı. Sadece bugün bir ara artıya geçen hisse, günü yine negatif tamamladı. Böylece haftalık kayıp yüzde 35'i aştı. Şirket ise değerinin üçte birini kaybetti. Buna göre, cuma günü 1 milyar 781.3 milyon lira olan hisse 1 milyar 155 milyon liraya gevşemiş oldu. Hisse gün sonunda 46.2 liradan kapanırken düne göre kayıp da yüzde 1.07 olarak gerçekleşti.

Galatasaray ise ilk iki günün ardından sakin bir seyir sergiledi. Haftalık bazda yüzde 2.4 değer yitiren hissenin kapanışı bugün 367 liradan gerçekleşti. Düne göre fark yüzde 1.38 olurken şirketin piyasa değeri 1 milyar 23.2 milyon liraya geriledi. Cuma günü bu dğer 1 milyar 48.3 milyon liraydı. Yani bir haftada 25 milyon liralık kayıp oluştu.

Bugün artan diğer bir hisse ise Beşiktaş oldu. Fakat bu artış haftalık periyotta hisseyi negatif durumdan kurtaramadı. Haftalık kaybı yüzde 5.6 olan hissenin piyasa değeri ise bir haftada 22.8 milyon lira eridi. Cuma günkü fiyatı 10.25 lira olan hissenin değeri bugün 9.68 liraya gelirken piyasa değeri de 410 milyon liradan 387.2 milyona düştü.

HAFTANIN GALİBİ!
Kafaların karışık olduğu haftada galip çıkan ise Trabzonspor oldu. Hisse haftalık bazda yüzde 17.65 değer kazanırken bugün kapanışını 21 liradan yaptı. Hisse cuma günü 17.85 lirada bulunuyordu. Haftalık bazda yüzde 17'nin üzerinde değer kazanan hisse 5 seanslık sert yükselişini bugün realize etti. Kâr satışlarının yoğunlaştığı cuma gününde 20.80 liraya kadar gevşeyen hisse günlük bazda yüzde 7.69 değer yitirdi. Son durumda şirketin piyasa dğeri cuma gününe göre 78.8 milyon artarken 525 milyon liraya geldi.

646888_4bc2e08165ae0fbdf9810b3a450a0977.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.