Hangi Mahallenin Çocuğu?

Hangi Mahallenin Çocuğu?

"40 yıl boyunca beraber namaz kıldığım insanlar yolsuzluk talepleriyle geldiklerinde ağır bir kırılma yaşadım."

Şatafatlı Mağlubiyet kitabı hakkında Hürriyet'e konuştu. Gerçek Hayat Dergisinin kurucusu, AK Partiye yakın medyalarda üst düzey yöneticilik yapmış olan İslamcı Yazar Levent Gültekin, halen diken.com'da yazıyor ve AK Parti muhalifi yazı ve görüşleriyle önplana çıkıyor. Hürriyet'teki röportajında AK Partililerin iki gruptan oluştuğunu söyleyen Levent Gültekin: Erdoğanistler ve Tayyipçiler. Erdoğanistler; çıkarını Erdoğan’dan sağlayan, devlette, medyada ön planda olanlar. Tayyipçiler ise tek derdi evine ekmek götürmek olan, iktidardan nemalanmayanlar, dedi. 

Ahmet Hakan gibi mahalle değiştirmekle suçlanan Levent Gültekin, bu eleştiriye "Sadece ben değil, bizim mahallede herkes semt değiştirdi" diye cevap veriyor.

Levent Gültekin'in röportajında şu bölümler dikkat çekti:

"Kazansalar da yenildiler artık. O yüzden kitabın adında ‘mağlubiyet’ diyorum. İslamcılar ağır bir yenilgi aldı. Topluma söyleyecek bir sözleri kalmadı. Ülke elden gidiyor, çocuklar ölüyor, eğitim çöktü, şehir kuramıyorlar, kültür-sanat yok, bilim yok... İktidarda olsalar ne olacak ki? Türkiye kaybederken AK Parti kazanabilir mi? Tüm bu yaşananlara rağmen hâlâ tek başına iktidar olabilme ihtimallerini konuşuyor olmamız da muhalefetin ayıbı. Muhalefet lideri olsam AK Parti’nin bunca defosuna rağmen, toplumun bana değil de AK Parti’ye oy vermesinden utanırdım. Hatta utancımdan sokağa çıkamazdım."

Bir ‘Erdoğanistler ve Tayyipçiler’ ayrımınız var...
Evet, AK Partililer iki gruptan oluşuyor: Erdoğanistler ve Tayyipçiler. Erdoğanistler; çıkarını Erdoğan’dan sağlayan, devlette, medyada ön planda olanlar. Tayyipçiler ise tek derdi evine ekmek götürmek olan, iktidardan nemalanmayanlar. 

Türkiye, Erdoğanistlerin çıkarcılığı, Tayyipçilerin saflığı, muhalefetin de Tayyipçilere ulaşamaması yüzünden bu halde” diyorsunuz...
Muhalefet, Erdoğanist’lerle kavga ediyor, Tayyipçiler’e de asla ulaşamıyor. Çünkü onlara söyleyecek bir sözleri yok. Erdoğanistler gece gündüz televizyon ekranlarından, gazete köşelerinden Tayyipçilere yalan söyleyerek geçimlerini sağlıyorlar. Ne yazık ki muhalefetin Erdoğan’a alternatif olabilecek ne siyasi zekâsı var ne de kabiliyeti... Bu yüzden milletçe bir çamurun içinde debelenip duruyoruz.

Röportajın Devamı İçin: 

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hayat/29994329.asp Tıklayınız.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.