Hangi Yazarın Oyu Hangi Partiye?

Hangi Yazarın Oyu Hangi Partiye?

Köşe yazarlarının kimisi açıkça yazdı, kimisi ima etti. İşte Seçimlerde kime oy vereceğini açıklayan o yazarlar...

Pazar günü oy pusulasının üzerindeki parti ya da adaylardan birini tercih edecek ve vatandaşlık hak ve görevlerimizden en önemlisini yerine getireceğiz.


Kimimiz hangi partiye oy vereceğimize çok önceden karar verdi, kimimiz son günlerde karar değiştirdi, kimimiz ise sandığın başına gidince karar vereceğiz. Peki ya gazete köşelerinden siyasete dair en ufak kıpırtıları okurları adına yorumlayan isimler? Kime oy verecekler, seçimlerinde ne etkili olacak?

İşte gazete yazarlarının oy renkleri ve gerekçeleri:

HINCAL ULUÇ: OYUM SIRRI SÜREYYA'YA

Sabah yazarı "Ben oyumu Sırrı'ya verdim.. Ben gülen insana, dost insana, herkesi seven, herkesi kucaklayana verdim" diyebileceğim hiç değilse.. cümlesi ile İstanbul 2. Bölgeden BDP'nin desteklediği Bağımsız Aday Sırrı Süreyya Önder'e oy vereceğini açıkladı.

YILMAZ ÖZDİL: OYUM TUNCAY ÖZKAN'A

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, "Benim oyum Tuncay’a. Miting yapamıyor. Ekrana çıkamıyor. Radyolarda yok. Gazetelerde yok. Böyle demokrasi olur mu?" diyerek İstanbul 1. Bölge'den bağımsız aday Tuncay Özkan'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

NURAY MERT: BAĞIMSIZLAR

BDP'nin desteklediği bağımsız adaylara oy vereceğini köşesinde açıklayan bir diğer isim de Milliyet yazarı Nuray Mert oldu.

ECE TEMELKURAN: OYUM SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E

Oyunu BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan Sırrı Süreyya Önder'e vereceğini açıklayan isimlerden bir diğeri de Habertürk yazarı Ece Temelkuran oldu.

HÜSEYİN GÜLERCE: AK PARTİ

Sadece oy vereceğini değil açıkça seçimler için çalıştığını da söyleyen Zaman yazarı Gülerce oyunun AK Parti'ye gideceğini köşesinde açıkça ve bir kaç defa yazdı: "Oy kullandığım 40 yıldan beri, ben böyle bir şey görmedim. Hep gittik, eşimize bile "sen de şuna oy verir misin" demeden oyumuzu kullandık. Fakat bu sefer başka, bambaşka..."

AK Parti'nin yüzde 50'den fazla oy alacağı beklentisinde olan Gülerce, "13 Haziran'da Türkiye yeni bir güne uyanacaktır. Haydi hayırlısı..."

İHSAN DAĞI: SON KEZ AK PARTİ

"Bir daha değil... Son kez AK Parti"ye oy vermenin boynunun borcu olduğunu yazan İhsan Dağı köşesinden şöyle seslendi:

"12 Eylül referandumunda ortaya çıkan 'değişim' cephesi belki de son kez yeniden tecelli etmeli sandıkta. Bunun mümkün olduğu belki de son seçim bu. Son bir kez değişime omuz vermek boynumuzun borcu. Bir daha değil, son kez AK Parti..."

MUSTAFA ÜNAL: OYUMUN ADRESİ BELLİ

Zaman'ın bir diğer yazarı Mustafa Ünal, bu seçimleri "yeni anayasa" ve vesayetçi rejimden kurtulma seçimi olarak görüyor. Haliyle oyunun rengini saklamıyor. Açık ve net diyor ki:

"Bazı meslektaşlarımız oylarını açıkladı. Benim oyum: Anayasa ve demokrasiye... Parti ve kişiyle ilgili değilim. Beni ilgilendiren Türkiye'nin yönü... Onun da adresi belli."

TÜRKÖNE DOĞRUDAN DEĞİL DOLAYLI AÇIKLADI

Zaman yazarı Mümtazer Türköne, doğrudan "oyum AK Parti'ye" demedi ama o da Erdoğan'a oy vereceklerden:

"Bir adam elinde bu ülkenin geleceğini tutuyor. Bizim geleceğimizi. Çocuklarımızın, torunlarımızın, torunlarımızın torunlarının hatta en az on neslin içinde doğup hayatını tamamlayacağı geleceği. Gözümüz o gelecekte. Bizden sonraki kuşaklardan beklediğimiz sadece bir hayır dua. Kendimiz ve onlar için doğru geleceği seçtiğimiz, doğru kararı verdiğimiz için."

ŞAHİN ALPAY: ZAMAN'DAN İLGİNÇ FİRE

Zaman'ın liberal yazarı Şahin Alpay ise diğer yazarlardan farklı olarak AK Parti'ye oy vermeyeceğini açıkça yazanlardan biri. Alpay, Seçimler öncesinde AK Parti'nin Nükleer enerji konusundaki tutumu dolayısıyla oyunu HAS Partiye vereceğini açıkladı.

AHMET ALTAN DA AK PARTİ'YE VERMEYECEK

Taraf başyazarı köşesinde 'Ben dayatmacılığın, tek adamlığın hiçbir türünden hoşlanmıyorum. Böyle bir gelişmenin ihtimaline bile karşıyım. Bu nedenle oy vermeyeceğim' dedi ve oyunun rengini açıklamadıysa da hangi renk olmayacağını söylemiş oldu.

BERKTAY BDP'YE OY VERMEYECEK ÇÜNKÜ...

Taraf yazarı Halil Berktay da neden BDP'nin desteklediği bağımsız adaylara oy vermeyeceğini açıklayanlardandı. Berktay köşesinde BDP'nin desteklediği bağımsız adayların silahlı mücadeleyi reddetmeyi kabul etmedikleri için onlara oy vermeyeceğini yazdı.

RASİM OZAN KÜTAHYALI: AHMET ALTAN'A RAĞMEN AK PARTİ

"Bu seçim partiler arasında değil, askerî vesayet kuvvetleri ile vicdan kuvvetleri arasında geçecek... Ahmet Altan bunu iyi biliyor ama dün yazdığı yazıda çeşitli sebeplerden oy kullanmayacağını söylüyor. Kendince haklı gerekçelerle Başbakan'ın "tek adam" tavrından, üslubundan hoşnutsuz olduğunu söylüyor başyazarımız..." diyen Taraf yazarı Başyazarına rağmen AK Parti'ye oy vereceğini açıkladı.

RONİ MARGULİES: "ŞİMDİ OY VERELİM HAFTAYA TARTIŞIRIZ"

Taraf'ın Troçkist yazarı Margulies köşesinde "Yoldaşlarım ve ben bu haftasonu BDP'nin bağımsız adaylarına oy vereceğiz. Bunun sorunlu, çok uzun boylu tartışmayı gerektiren bir yaklaşım olduğunu hiç düşünmemiştim doğrusu. Başka ne halt edeceğiz ki?" diyerek oyunun rengini açıkladı.

MİTHAT SANCAR: "BENİM OYUM BLOK'A"

Taraf yazarı Sancar, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan yana oy vereceğini şu satırlar ile açıklamıştı: "Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu için seçim çalışmalarına katılan Kürtleri düşünüyorum. Onların arasında, o iki sürgün ağaç gibi sızılı olanları canlandırıyorum gözümde. Mesela, bir kadın (anne mi desem yoksa)! İlk kızı kadar genç, en az onun kadar güzel! Sokak sokak, kapı kapı dolaşırken, sadece seçim broşürlerini mi dağıtıyor! Değil bence! İçine gömdüğü sızıları paylaşmaya davet ediyor önüne çıkan insanları! Ben oyumu bu insanlara vereceğim! Bu tercihim için, başka sebeplerim, güçlü gerekçelerim de var."

MARKAR ESEYAN: OYUM AK PARTİ'YE

Taraf yayın koordinatörü Markar Eseyen da Ak Parti'ye oy vereceğim... diyen isimlerden biri.

CENGİZ ÇANDAR : BDP'YE MEYLETTİ

Oyunun rengini açıklamayacağını söylese de son yazısı ile yönünü belli etti. Büyük olasılıkla BDP diyecek. Çünkü bakın cuma günü ne yazdı:

"MHP baraj altında kalırsa çok sevinirim. MHP’nin bu kafa yapısı ve mevcut kadrolarıyla, 12 Haziran seçimleriyle oluşacak TBMM’de Türkiye’ye hiçbir hayrı olmadığı kanısındayım. Bu arada, BDP desteğindeki bağımsızların 30’un altında elde edebilecekleri her sandalyeye dehşetli üzülür, üzerinde elde edecekleri sandalyeye ise çok sevinirim. "

gazeteciler
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum