Hangi yiyecekler ne işe yarar?

Hangi yiyecekler ne işe yarar?

Midenizin istediğiniz şekle girmesini sağlayacak karın kası yiyecekleri neler?

Biliyorsunuz ki karın kası yapmaya geldiğinde , diyet çok büyük bir rol oynar. Uyguladığınız program ne olursa olsun , eğer karın kası yiyecekleri yemiyorsanız (bunlar kilo vermenize de yardımcı olur.), sonuçları göremeyeceksiniz. Aslında bu kadar kolay.

İstediğiniz gibi bir karın kasına sahip olmak için, yağ oranınızın düşük olması gerekiyor.

Kaslı kollarınız ve daha üst seviyede olduğunuzu gösteren kaslı bacaklarınız olabilir ama karın kasları bu kadar kolay ortaya çıkmayacaktır. Beslenmenizi iyice kısıtlamalı ve maksimum yağ kaybetmek ve kaslara sahip olmak için karın kası yiyeceklerini diyetinize eklemelisiniz.


Tabağınızda olması gereken karın kası yiyecekleri neler?

Düşük sodyumlu süzme peynir

Protein yağ kaybettiren diyet için en önemli besindir, çünkü kasın bakımını sağlayan ana besindir. Yağı ve karbonhidratı kesebilirsiniz ama protein olmadan sonuçlarınız iyi olmayacaktır. Ama bütün proteinler yanı değildir. Düşük kalorili diyet sırasındayken açlık size seslenecek. Siz karın kası yiyeceklerini seçerek açlığınızı azaltacaksınız. Bu yiyecekler yavaş sindirilecek ve uzun süre sizi tatmin edecekler.

Karın kası yiyecekleri yemekten 20 dakika sonra güçleniyor. Süzme peynir muhteşem bir kazein proteinidir, sindirimi yavaş olan proteinlerden, süzme peynir alırken düşük sodyumlu almaya özen gösterin. Tuz her zaman için kötü olduğundan, sizin sağlık durumunuza ve diyetin geri kalanına bakarak karar verin. Karın kasında yapmamız gereken vücutta olabildiğince az su tutmaktır.


Elma

Eğer karbonhidrat alımını kestiyseniz, ve %5-%8 vücut yağı oranına düştüyseniz, açlık ortaya çıkacaktır. Vücudunuz bu kadar zayıf olmak istemeyecek ve sizinle savaşacaktır.

Çok düşük kalorili diyetlerde (karın kası diyeti gibi), katabolik durumda (doku yırtılması) olacaksınız. Bu çalışarak elde ettiğiniz kaslar için felakettir ve azaltılması gerekir. Karaciğeriniz sizin katabolik veya anabolik olmanızda belirleyicidir. Meyvedeki karbonhidrat ile ekmek, pirinçte bulunan karbonhidratın karaciğere göndereceği katabolik olmama sinyali daha farklıdır. Ekmek ve pirincin göndereceği sinyal daha güçlüdür.

Gerekenden az yediğin için hala anabolik duruma geçmemiş olabilirsin ama bu dokulara vereceğin zararı azaltır. Meyve bu konuda sana yardımcı olacak. Günde bir iki tane elma ye. Karın kası yiyeceği olarak elma kan şekerini fazla yükseltmez ve lif sağlar bu da açlığa yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı

İnsanların yemeği nadiren düşünecekleri yağ Hindistan cevizi yağıdır. Karın kası yiyeceklerine eklenince çok faydalı olacaktır. Hindistan cevizi yağının iyi bir karın kası yiyeceği olmasının sebebi orta halka trigliseridten oluşan yapısıyla vücut tarafından diğer yağlardan daha farklı ele alınması.

Diğer yağlara göre daha çabuk enerji olarak kullanılabiliyor. Fazla karbonhidrat yenmediğin düşünülünce, bu enerji düşüklüğünü engelleyecek. Ama kalori faktörünü de işin içine almalıyız, bu da bir yağ olduğu için 1 gramında 9 kalori vardır.

Bunu diyetinizdeki diğer yağlarla veya karbonhidratlarla yer değiştirmeniz gerekiyor. Bu diğerlerine ilaveten eklenmedi. Hindistan cevizi yağının kullanımındaki ilk veya 2. haftada , metabolizmayı hareketlendirir. Uzun süre kullanmayı planlamasanız bile , bir hafta kullanmanız diyetinize ihtiyacınız olan darbeyi vuracaktır.

Şekersiz yulaf ezmesi

Konu almanız gereken karbonhidratlar olunca, en kalorili hisseyi istemiş oluyorsunuz.. Sindirimi yavaş, şekersiz,yağ yakılmasını sağlayacak başka kaynaklar varken yulaf ezmesi ile daha fazla kalori alıp ve kendini doymuş hissedeceksin.

Pişmiş yulaf ezmesinin kasesi 147 kalori ile, 216 kalori olan pirinci ve 180 kalori olan patatesi geride bıraktı. İçine yapay tatlandırıcı, tarçın ile tat verebilir hatta protein tozu ile karıştırıp tadını güzelleştirip onu tam bir yemeğe çevirebilirsiniz.

Ispanak

Güzel karın kasları için çok salata yiyeceksin, bunda en fazlasını yapmalısın. Ispanak güç kaynağı bir gıdadır. İçinde yüksek düzeyde karotenoid bulundurur.

Örneğin beta-karaten, lutein,antioksidan etkisi olan kuersetin gibi. Ispanaktan; folik asit, K vitamini, magnezyum,manganez, ve diğer sebzelere göre daha fazla protein alabilirsin. Ispanağı arada pişmiş olarak yeyin. Pişince antioksidan etkisi ortaya çıkıyor.

Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi bir çok diyetteki insanın arzu ettiği bir besindir. Ve bu görünür karın kasları için besin seçimi yaparken, muhteşem bir seçenektir. Yerfıstığı ezmesinin sunduğu 2 büyük avantaj yüksek doyurma etkisi ve ağzına kadar sağlıklı yağlardan oluşmasıdır. 1 veya 2 çorba kaşığı açlığınızı saatlerce kontrol altına alır ve iyi yağ ihtiyacınızı karşılar.

Tabii bunu bagetinizin üstüne sürdüğünüzü düşünmeyin, yulaf ezmenizin üstüne koyduğunuzu, sebzelerinizin üstüne thai sosu olarak kullandığınızı veya tabağınızda sadece onu yediğinizi düşünün.Fıstık ezmesini alırken onun doğal olduğuna dikkat edin, bazılarında şeker vardır bu da göğsünüzdeki yağlanmayı azaltmanızı engelleyecektir.

Yumurta beyazı

En son olarak , içeriğini öğreneceğimiz besin yumurta beyazıdır. Yumurta beyazı çabucak sindirilir ve kas hücreleri ihtiyaçları olan amino asidi alırlar. Buna ilaveten yumurtanın beyazını pişirmenin birçok yolu vardır, bu da diyetteyken yemek opsiyonlarınızı arttırır.

Diyet yapanlar bilir ki yemek seçeneklerinin azalması, birçok kişinin diyete bağlı kalmasını engellemiştir. Bunu engelleyen her şey, diyete devam etmenizi sağlayacaktır. Yumurta beyazının çabuk pişmesi de, çizburger yerine onu seçmeniz için bir sebeptir.

Eğer tanımlanmış karın kasına sahip olmak istiyorsanız, anlatılan yiyeceklerin bir kısmı düzenli olarak gününüzün bir parçası olsun. Diyetinize dikkat etmediğiniz sürece ve planlarınıza enerjinizi harcamadığınız sürece, istediğiniz sonuca ulaşamazsınız.


Etiketler :