Hani! Davos'un Faturası Ağır Olacaktı?

Hani! Davos'un Faturası Ağır Olacaktı?

Böyle çuvallama görülmedi! Star, Davos çıkışı sonrası Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tutan yazar ve diplomatların nasıl ters köşeye yattıklarını manşet yaptı...

Başbakan Erdoğan’ın Davos restinin ardından bu çıkışın ağır bir faturasının olacağı ve Türkiye’nin yalnızlığa itileceğini savunanlar ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ziyareti takviminin açıklanmasıyla zor duruma düştü.

ÖDENMEMİŞ FATURA YOK

Oktay Ekşi (Hürriyet): ‘Ben kabile devleti başbakanı değilim’ diyen kişiye düşen, ‘kabile devlet başbakanı’ gibi hareket etmemekti. Unutmayalım. Ödenmemiş fatura yoktur. Özellikle de uluslararası ilişkilerde.

Tufan Türenç(Hürriyet): Türkiye`nin önüne ödenmesi zor faturalar koyacak.

Melih Aşık(Milliyet): Böyle bir siyaset Türkiye`yi bölgede yalnızlığa götürür.

Semih İdiz (Milliyet): ...Erdoğan bunu yaparken Türkiye açısından bir göz çıkardığı kesin.

Can Ataklı(Vatan): ...ekonomik ve siyasi alanda gelecek tehlikelerle nasıl baş edecektir?

Mustafa Özyürek (CHP Genel Saymanı): ...Türkiye’nin çıkarları açısından sıkıntı yaratır. Öfkeyle kalkan zararla oturu. Başbakan öfkeyle kalkmıştır. Türkiye bu öfkeden zarar görür.

Ertuğrul Özkök (Hürriyet): ... tarihe baktığınız zaman, öfkenin teatral biçimde dışarı vurulmasıyla başlayan kitlesel hareketler hiçbir topluma kalıcı mutluluklar getirmemiştir.

Mehmet Ali BİRAND (Posta): ...orta ve uzun vadede, kavgacı yaklaşımını sürdürürse, bu avantaj giderek erezyona uğrar ve ince ayar yapılmazsa, faturayı Erdoğan’ın önüne koyarlar.

PRESTİJİMİZ ZEDELENDİ!

Onur Öymen (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Bir haklı dava bu kadar kötü savunulur. Başbakan Türkiye’nin prestijini zedelemiştir.

Prof. Dr. Vamık Volkan: ...Başbakanın bu çıkışı Türkiye’nin görünümünü bozar.

Emekli Büyükelçi İlter Türkmen: Bu öfkeli tutumun çok yansımaları olacak, vahim bir durum.

ABD İLE İLİŞKİLERİ BOZAR

Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel: İsrail ile Türkiye arasında Gazze sorunu ile başlayan kriz bence daha da derinleşecek.

Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal: Başbakan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e hitabında ‘ekselans’ gibi sıfatları tercih etmesi gerekirken ‘sen’ diye konuştu. Bereket İngilizceye ‘sen’ kelimesi çevrildiğinde, hem ‘sen’ hem ‘siz’ anlamına geliyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: Uluslararası meselelerde bir takım faturalar çıkar. Bu fatiuraların nerede ne zaman çıkacağını bilemezsiniz...Cumhuriyet yazarı Emre Kongar: Davos davranışının altında yatan öğeler şunlar: Türkiye’yi Araplaştırmak, içerde demokratik düzeni dinci düzene doğru evrimleştirmek... Mustafa Mutlu (Vatan): ...Türkiye, biraz daha yalnızlaşacak. Bugünden tezi yok, bizi bekleyen tehlikelere daha fazla kafa yormamız gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :