Haram lokma yemedim demişti

Haram lokma yemedim demişti

Emniyet'in 2 numaralı ismi Arslan, baronlarla ilişkisi bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Kaderin cilvesi, onu cezaevine gönderen uyuşturucu operasyonunu, 9 yıl önce imza attığı 'Matador Operasyonu'nda suçlanıp aklanan bazı polisler yönetti

2 milyar TL'lik uyuşturucu operasyonunda adları geçen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral tutuklandı.

Son yılların en büyük narkotik operasyonunda yakalanan Habip Kanat ve 'Hasas Burun' Doç. Dr. Hüseyin Rıza Işık'la bağlantısı tespit edilen Arslan ile 2 polis müdürü, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcının itiraz üzerine, haklarında tutuklama kararı çıkartılan 3 isim, dün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 3 müdür, 'delilleri karartma' şüphesiyle tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne götürüldü.

Arslan'ın, Habip Kanat ile bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanması, gözleri 9 yıl önce imza attığı 'Matador Operasyonu' na çevirdi. Arslan, o dönem Kaçakçılık Daire Başkanı görevindeydi. 14 Ağustos 2000 tarihinde benzer bir operasyon düzenlendi. Tıpkı Habip Kanat gibi hayırsever işadamı olarak bilinen uyuşturucu baronları Urfi Çetinkaya ve Cemal Nayır, kilolarca uyuşturucu ile yakalandı.


10 POLİSE İŞLEM

Ancak, o dönem soruşturmada ters giden bir şeyler oldu. Arslan'ın talimatıyla İstanbul Narkotik Şube'de görevli hiçbir polis sorguya katılamadı.Bunun nedeni olarak da bazı polislerin, Çetinkaya ile kirli ilişkiler içine girmesi gösterildi. Gerçekten de kısa sürede çetenin Emniyet görevlileriyle 'özel ilişki' kurduğu, bu sayede de Çetinkaya ve Nayır'a dokunulmadığı açığa çıkmıştı. Öyle ki, resmi açıklamada, Çetinkaya ve Nayır'ı koruyan 'kalkan'ın kırılması için operasyonun 2 yıl boyunca çok gizli yürütüldüğü ve bilgilerin sadece bir DGM savcısına 'çok gizli' ibaresiyle verildiği belirtilmişti. Soruşturma kapsamında İstanbul Narkotik Şube'de görevli 10 polis hakkında işlem yapılmış ve birçoğunun görev yeri değiştirilmişti.

HESAPLAŞMA MI?

Emniyet kulislerinde, İstanbul Narkotik Polisi'nin 9 yıl aradan sonra 'Matador Operasyonu'nu yöneten Emin Arslan ile hesaplaştığı iddiası konuşuluyor. Matador sonrası, haklarında işlem yapılan ve aklanan bazı polislerin Emin Arslan'ı cezaevine gönderen operasyonu yönettiği öne sürülüyor.

'EZİYET ÇEKTİRDİ'

9 yıl önceki operasyon sonrası mağdur olduğunu, büyük bir komplo ile karşı karşıya kaldığını iddia eden halen İstanbul'da görevli üst düzey bir Emniyet yetkilisi şunları söyledi: Sayın Arslan bugün düştüğü durumda çocuğunun yıpratılmaması gerektiğini söylüyor. 9 yıl önce henüz kundakta iki çocuğum ve eşimle perişan olduk. Ayrı şehirlere dağıldık. Babam 6 ay benimle görüşmedi. Bana yapılan tam bir komploydu. Büyük eziyet çektikten sonra aklandım. Ama kariyerim de paramparça oldu. Bugün yaşananlar için sadece 'ilahi adalet' diyorum.
Öte yandan, Ankara kulislerinde tutuklanan Emin Arslan'ın yerine Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın atanacağı konuşuluyor.

'BOĞAZIMDAN HARAM LOKMA GEÇMEDİ' DEMİŞTİ
Emin Arslan, teslim olmadan önce 'Boğazımdan haram lokma geçmedi' demiş, Habib Kanat'ın polis muhbiri olduğunu söylemişti. Arslan, oğlunun Kanat'ın kızı ile ortak olduğu iddiasını doğrulamıştı. Arslan, uyuşturucu baronlarına yönelik operasyonlarıyla dikkat çekmiş, bu konudaki başarısı nedeniyle çeşitli ödüller almıştı.


Etiketler :