Harbiye'de skandal fişleme

Harbiye'de skandal fişleme

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözbebeği Harbiye'de neler oluyor? Belgenin başlığı çok dikkat çekici.

İddiaya göre 1994 - 1995 yılları arasında, Kara Harp Okulu'nda skandal bir fişleme olayı yaşandı. Güzide subay adayları tek tek kamplara ayrıldı.

Harbiye'deki fişlemede askeri öğrenciler Normal ve Anormal Harbiyeli olarak ikiye ayrıldı. Bu ayrımda kriterse sadece namazdı. Cami ve ibadetle ilgisi olmayanlar "Normal Harbiyeli", namaz kılanlar "anormal Harbiyeli" olarak yaftalandı.



"Harbiye'de 1 gün" başlıklı belgede camiye gidenler ve gitmeyenlerin neler yaptıkları da tek tek not ediliyordu. Bütün bu fişlemeler de Atatürkçülük perdesi altında yapılıyordu.

İddiaya göre fişleme notlarını tutan kişi de bir öğrenciydi. M. S. isimli öğrenci kendisi 160 disiplin puanını çoktan tüketmişti. Ancak puanı hiç eksilmemiş arkadaşları hakkında yalan yanlış raporlar hazırlıyor, bunları üst rütbeli subaylara aktarıyordu.

Fişleme listesinde ismi geçen bazı subay adayları, Harp okulunu bitirmeden okuldan atıldı. Öğrencilerin camiye gitmeleri suç olarak görüldü. Belgeye göre, Askeri okullardan atılan öğrencilerin subay olmaları böyle engellendi.


SAMANYOLU HABER TV  

Etiketler :