HAS Parti G. Başkanı N. Kurtulmuş ARAPDER’i ziyaret etti

HAS Parti G. Başkanı N. Kurtulmuş ARAPDER’i ziyaret etti

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Şanlıurfa ziyareti kapsamında Türkiyeli Araplar Kültür ve Yardımlaşma Derneğini (ARAPDER) ziyaret etti.

ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Kurtulmuş burada bir konuşma yaparak “Bizler biri birimizi yeni keşfetmedik bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz” dedi.

Ziyarette bir konuşma yapan ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuşun derneklerine yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek ARAPDER hakkında bilgiler verdi. Kırboğa; Türkiye’de yaklaşık olarak 7 milyon Arap etnik kökenine sahip vatandaş olduğunu ve bu sayı ile Türkiye’deki üçüncü büyük etnik gurubu oluşturduklarını belirtti.

Kırboğa Konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihsel bir misyon olarak bölge barışına sunabileceği bir çok katma değerin olacağı bilinciyle, etnik milliyetçiliğin kültürel ve tarihsel birlikteliğimize ciddi zararlar verebileceğini yakın tarihimiz bize göstermiştir. Günümüzde yaşanan birçok problemin altında da bu etnik milliyetçi yaklaşım vardır. Maalesef Türkiye’de yakın zamana kadar Arap ihaneti yalanları ile her türlü aşağılanmaya maruz kaldık.

Etnik, dini, mezhepsel farklılıkları bir ayrışma aracı değil, aksine toplumsal birlikteliğin temel taşları olarak kabullenip kültürel gelişimlerinin önündeki her türlü engelin kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.” Dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’da; Bu ülkede Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi hepsi kardeştir. Bizler biri birimizi yeni keşfetmedik bin yıldır bu coğrafyada birlikte kardeşçe yaşıyoruz dedi.

Kurtulmuş konuşmasında “ Bu ülkedeki tüm etnik guruplar kıyamete kadar barış içinde yaşayacaktır. Bu kardeşliği yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Tabi burada sözde bir kardeşlikten bahsetmiyorum adalete dayalı bir kardeşlikten bahsediyorum. Farklılıklarımıza bakılmadan hukuk ve adalet karşısında eşit vatandaşlık statüsünde bir kardeşlikten bahsediyorum. Çünkü bizim birlikteliğimizin yapı taşları sağlamdır, bizler aynı medeniyetin çocuklarıyız. Anayasası ile toplumsal ve siyasal reformlarla bu birliktelik daha da güçlendirilmelidir ve HAS Parti olarak bunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz” dedi.

Kurtulmuş, orta doğudaki gelişmelere de değinerek bir an önce bölgenin normale dönmesi gerektiği belirtti. Suriye’deki gelişmelerin gerek komşu gerekse akrabalık bağları olarak Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini belirten kurtulmuş; “Biz hiçbir Suriyeli kardeşimizin zarar görmesini burnunun dahi kanamasını istemeyiz, bu bizi son derece üzer. Temennim odur ki Suriye bir an önce bu badireyi atlatır.” Suriye devlet başkanı Beşşar Esad’ın bir ance gerekli reformları yapması gerektiğini, bunun için sivil toplumun önünü açacak adımlar atmasını gerektiğini belirten Kurtulmuş oradaki nusayri azınlığa da komşu ülkeler reformlar sonrası gerekli garantileri vermelidir. Aksi takdirde yayılacak intikam dalgası Suriye’de çok acı sonuçlara sebep olabilir dedi.

Türkiye hükümetinin Suriye konusunda doğru bir strateji çizemediğini de belirten Kurtulmuş; “Yanlış adımlar yüzünden şu anda sınır kapıları kapalı ve sadece bu yüzden yıllık 3 milyar dolar zarar edeceğiz, bu büyük bir para bizim için.” Dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.