HAS Parti Kongresi Tamam

HAS Parti Kongresi Tamam

Türkiye'de siyasetin merkezi olmak için yola çıkan Halkın Sesi Partisi (HAS Parti), ilk olağan kongresini yaptı.

Türkiye'de siyasetin merkezi olmak için yola çıkan Halkın Sesi Partisi (HAS Parti), ilk olağan kongresini yaptı. Partisinin duruşunu açıklayan Numan Kurtulmuş, yapılan oylamada genel başkanlığa seçildi.

HAS Parti 1. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede, Kurucular Kurulu üyesi 231 delegeden 210'u genel başkan, Genel İdare Kurulu, Yüksek Disiplin Kurulu ve Danışma Meclisi üyelerinin belirlemek için sandık başına gitti.

3 oyun geçersiz olduğu kongrede 207 delegenin oyunu alan Numan Kurtulmuş, HAS Parti'nin yeniden genel başkanı oldu.

ÖZGEÇMİŞİ

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 1959'da Ünye'de doğdu. İstanbul İmam Hatip Lisesindeki eğitimin ardından 1982'de İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamlayan Kurtulmuş, ABD'de Cornell Üniversitesi'nde doktora tezini hazırladı ve misafir öğretim üyeliği yaptı.

1994'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent unvanı alan Kurtulmuş, fakültede uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi dersleri verdi.

1998'de siyasete giren Numan Kurtulmuş, Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı. Daha sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürüten Kurtulmuş, 2004'te profesör oldu. Kurtulmuş, 2008'de Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. Bu sene yeniden genel başkanlığa seçilen Kurtulmuş, kongrenin ardından yaşanan tartışmalar sonrası 1 Ekim 2010'da Saadet Partisi'nden ayrıldı. 1 Kasımda ise Halkın Sesi Partisini kuran Kurtulmuş evli ve üç çocuk babası.

Etiketler :