Has Parti'den Siyasilere Uslüp ikazı

Has Parti'den Siyasilere Uslüp ikazı

Has Parti Ankara İl Başkanı Av.Abdülhamit Gül: BU ÇİRKİN ÜSLUPLARINIZDAN ÜLKENİN VE MİLLETİN HAYRI İÇİN VAZGEÇİN!

Has Parti Ankara İl Başkanı Av.Abdülhamit Gül, siyaset kurumunun ‘üslup sorunu’ yaşadığına dikkat çekerek, siyasi parti liderlerinin kullandıkları siyaset dili ve üslubunun son dönemlerde giderek artan bir ivmeyle kalitesinin düştüğünü kaydetti. Halkın, siyasi parti genel başkanlarının üsluplarından son derece rahatsız olduğunu söyleyen Gül, “Siyasi parti liderleri tarafından siyaset kurumunun içine düşürüldüğü bu hastalıklı hali halkımıza travma yaşatıyor” dedi.

 

Siyaset üslubuna, ‘argo’ ve ‘mahalle ağzının’ hakim olmasının, halkın, siyaset adamlarına bakış açılarını olumsuz etkilediğini ve siyaset kurumunun topyekün itibarını kaybetmeye başladığına işaret eden Has Parti Ankara İl Başkanı Av. Abdülhamit Gül, şunları söyledi:

 

“Zaten halkın sesini yansıtamıyorlardı, şimdi ise kullandıkları bu üslup ve dille siyaset boğulmaktadır. Liderlerin birbirlerine yönelik kurdukları galiz cümlelerle sağlıksız bir mecraya kayan siyaset gündemi dolayısıyla, ülke ve millet meselelerini ötelenmesine neden olmaktadır. Bu her şeyden önce ülkenin ve halkın geleceğine yapılan en büyük fenalık ve ihanettir. Bu dil, demokrasinin ileri gitmesini, halkın rahat nefes almasını ve ses vermesini engelliyor.. Meydanlarda ileri sürdükleri gibi, genel başkanların bu üsluplarıyla demokrasi ne ileri gider, ne halk rahat bir nefes alır, ne de bu millet bu çirkin üslup ve dilin sahiplerine ses verir! Has Parti olarak, bizde adeta bir karabulut gibi siyasetin üzerine çöken bu üslup ve siyaset dilinden rahatsızız. Halkın sesini ve gerçek gündemini meydanlara taşıyamayan liderlere çağrımız; halkın sesini meydanlara taşıyamıyorsanız, hiç olmazsa bu ‘sese’ saygılı olun ve siyaset kurumunu içten içe çürüten ve yozlaştıran, halkın kutuplaşarak ayrışmasına neden olan üslubunuzdan,  ülkenin ve milletin hayrı için derhal vazgeçin!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.