HAS Parti'den Üye tabanlı siyaset

HAS Parti'den Üye tabanlı siyaset

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan: Üye tabanlı siyaset için düğmeye bastık

Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Üyelerle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan partisinin üye çalışması konusunda yazılı bir bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Halkı siyasetin asıl öznesi ve aktörü yapmadıkça millet egemenliğinin sağlanması mümkün değildir. HAS PARTİ, siyaseti özgürleştirecek üye tabanlı siyaset için düğmeye bastı” dedi.

Erol Erdoğan’ın açıklaması şöyle;

Üye tabanlı siyasetin ilk aşaması olan “web tabanlı üyelik sistemi”nde ciddi mesafe aldık. 25 Ocak 2011 itibariyle 24 ilimiz Parti Otomasyon Sistemi (POS)’a dahil oldu. POS’a dahil olan illerimiz ve onlara bağlı ilçeler, bölgelerindeki üyelere ait bilgileri kendileri kaydedebilecekler ve sistemden faydalanarak veriler oluşturabilecekler.

Bunun yanısıra, teşkilatlarımızla tek tek konuşarak “aktif üyelik sistemi” ve “yaygın aidat, açık finans” uygulamasının da zeminini oluşturmaya çalışıyoruz.

Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş’un Bolu’da üyelerle yapılan toplantıda söylediği gibi “üyeleriyle genel başkanın arasında farkın olmayacağı bir parti” inşa etmeye çalışıyoruz. Siyaseti halka açma çabamızı sürdüreceğiz. Partiler, statik ve statükocu yapılarından kurtularak, halkı siyasetin asıl öznesi ve aktörü yapmadıkça millet egemenliğinin sağlanması da mümkün olmayacaktır. HAS PARTİ bu değişimi sağlamak için düğmeye bastı. Özgür ve sivil siyaset için başaracağız.

Üyelerimiz, parti içi istişare ve karar süreçlerinde söz sahibi olacaklar. İnşallah bu yöntemin ilk örneğini 2011 seçimlerinde vereceğiz. Bu seçimde milletvekili adaylarını belirleme noktasında üyelerimiz belirleyici olacak. Sistem üzerinde çalışıyoruz, detaylarda ilerleme sağladıkça kamuoyu ile paylaşacağız.

 

Yakında 81 il sisteme dahil olacak

Üye tabanlı siyasetin temelini oluşturan Parti Otomasyon Sistemi (POS)’a şu ana kadar 24 İl Başkanlığımız dahil oldu. Yakında 81 il başkanlığımızın ve ilçelerimizin tamamı bu ağa dahil olacak. Böylece “üye tabanlı siyaset” için ciddi bir alt yapıya kavuşmuş olacağız.

Sisteme üye girişi yapmaya başlayan il başkanlıklarımız şunlar; Sivas, Tekirdağ, Bursa, Edirne, Şırnak, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Rize, Giresun, Antalya, Uşak, İstanbul, Beykoz, Kayseri, Mardin, Karaman, Sakarya, Düzce, Yalova, Bitlis, Tokat, Gaziantep, Burdur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :