Has Parti'li Erol Erdoğan sordu

Has Parti'li Erol Erdoğan sordu

E-Muhtıra, Genelkurmayın sitesinde hala neden duruyor?

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, Kocaeli’de yaptığı açıklamada, ARINÇ’ın artık darbe olmayacak açıklamasını değerlendirerek, bu güzel ama garantisi nedir, neye güvenerek söylüyorsunuz, faili meçhuller aydınlanmadı, anayasa sivilleşmedi, üstelik 27 Nisan e-muhtırası hala Genel Kurmayın web sitesinde duruyor dedi.

 

Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, partisinin Kocaeli İl Divanına katıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 26 Ocak 2011 Çarşamba gecesi gerçekleştirilen divanda konuşan Erol Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçtiğimiz günlerde “artık darbe olmayacak” sözünü değerlendirerek “İnşallah darbe de olmaz, darbe teşebbüsü de olmaz. Ancak, Bülent Arınç Bey, bunu neye dayanarak söylüyor. Çünkü Anayasa’nın sadece 25 maddesini değiştirebildiler, 12 Eylül’ü yargı önüne getirmediler, derin devletin ve çetelerin eseri olan faili meçhuller hala aydınlatılamadı, siyasi ve hukuki reformlar yapılamadı” dedi.

Erdoğan, 27 Nisan 2007 tarihindeki Genel Kurmayın basın açıklamasına da değinerek “E-muhtıra hala Genel Kurmayın web sitesinde paşalar gibi duruyor, muhtıra hala yayında. Arınç’ın önce bu muhtırayı kaldırtması gerekir” dedi.

Erol Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Muhtıranın hala yayında olması, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı için ayıptır, bu doğru değildir. O muhtıranın artık siteden kaldırılması gerekir.”

 

Siyasi ve hukuki reform olmadan Başkanlık tartışması krallık talebidir.

HAS PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, başkanlık tartışmalarını da değerlendirirken “Başbakan’ın başkanlık tartışmasını açmasını doğru bulmuyoruz. Demokrasinin güçlendirilmesi gerekir. Siyasi ve hukuki reform yapmadan, anayasayı sivilleştirmeden, siyaseti halka açmadan başkanlık tartışmasını başlatmak ‘ben kral olmak istiyorum’ demektir” dedi.

Başbakan’ın yeni anayasa meselesini dil ucuyla gündeme getirdiğini iddia eden Erdoğan “Öyle anlaşılıyor ki Başbakan’ın yeni anayasadan amacı başkanlık sistemidir. Anayasayı halk yapacak diyor ama yöntem söylemiyor, başlığın altını doldurmuyor. Biz, HAS PARTİ olarak başından itibaren anayasanın hangi yöntemle yapılması gerektiğini açıkça söylediğimiz gibi içeriğe dahil temel ilkelerimizi de kamuoyuyla paylaştık. Başbakan da teklifini ortaya koymalıdır. Anayasa değişikliğinden maksat başkanlık sistemi olmamalıdır.”

 

Hangi CHP’ye inanacağız?

Danıştay’ın son kararını da değerlendiren Erol Erdoğan, CHP dışındaki partilerin tavrına teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu’nun, Danıştay’ın başörtüsünü engelleyici nitelikteki kararına saygı duymasını sert bir dille eleştiren Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Kılıçdaroğlu, Biz hangi CHP’ye inanacağız? Çarşaflılara rozet takan Gürsel Tekin’in CHP’sine mi, türban sorununu ben çözerim diyen Kılıçdaroğlu’nun CHP’sine mi, yoksa başörtüsü yasağına saygı duyan CHP’ye mi? Ya da Silivri’yi 50 bin kişiyle basma hayali olan Süheyl Batum’un CHP’sine mi? Silivri’yi basmayı planlarken başörtülere uygulanan haksızlığa neden bu kadar saygılısınız? Siz öncelikle halka, halkın inancına, yaşamına, örfüne, kültürüne saygı duymalınız. CHP’nin kafası çok karışık. CHP ve Kılıçdaroğlu ciddi olmalıdır. CHP ortaya karışık salata durumuna gelmiştir. Bu durumdan kurtarılmalıdır.”

 

İl yönetimi ve ilçe başkanları tanıtıldı

İl divanında, Erol Pekcan başkanlığında oluşan Kocaeli il yönetimi e ilçe başkanları tek tek tanıtıldı. Ayrıca SP, AKP ve diğer partilerden HAS PARTİ’ye katılanların rozetleri de takıldı. Katılımlarda gençlerin ve kadınların çokluğu dikkat çekti.

Gecede parti kurucularından Talha Kös, Doç. Dr. Emre Bağce ve Seyfettin Akdemir de kısa birer konuşma yaptılar.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :