Has Parti'nin Meclis'te yapacağı ilk iş

Has Parti'nin Meclis'te yapacağı ilk iş

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, son sekiz yılda siyasi partilere Hazineden 1 milyar dolar aktarıldığını belirterek yapacakları ilk icraatı açıkladı.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, Türkiye'de son sekiz yılda siyasi partilere Hazineden 1 milyar dolar aktarıldığını belirterek, ''TBMM'ye girdiğimizde Meclisin gündemine getireceğimiz ilk konulardan biri Hazine yardımlarıdır. Bu, halka verdiğimiz bir söz olsun'' dedi.

Küçükçekmece Cennet Mahallesinde partililerle esnaf ziyaretinde bulunan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin, topladığı vergi ve diğer gelirlerden bir kısmını ''Hazine yardımı'' adı altında siyasi partilere aktardığını belirtti.

Genel seçimlerde yüzde 7 oranında oy alan partilere Hazine yardımı aktarıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Ayrıca siyasi partilere seçim yıllarında Hazine yardımının dışında seçim yardımı yapılıyor. Türkiye'de seçim münasebetiyle üç siyasi partiye aktarılan yardım miktarları şöyle, son dört yılda AK Parti'ye 396 milyon, CHP'ye 177 milyon ve MHP'ye de 121 milyon lira aktarıldı. Son sekiz yılda ise partilere 1 milyar dolar aktarıldı. Biz Mecliste olmayan yeni kurulmuş bir partiyiz. TBMM'ye girdiğimizde Meclisin gündemine getireceğimiz ilk konulardan biri Hazine yardımlarıdır. Bu, halka verdiğimiz bir söz olsun.''

Erdoğan, ''Devletin malı deniz...'' mantığının Hazine yardımlarında tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını savunarak, partilere 12 Haziran seçimleri dolayısıyla 218 milyon lira aktarıldığını, sadece AK Parti'ye 124 milyon lira verildiğini söyledi.

AK Parti'ye aktarılan paranın yaklaşık yüzde 20'siyle başarılı bir seçim kampanyası yürütmenin mümkün olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Hazineden siyasi partilere verilen bu paraların yüzde 80'i israftır. Hazinenin devlet eliyle soyulması anlamına gelmektedir. Bu yardımlar denetlenebilir hale getirilmelidir'' diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti ve CHP'den milletvekili adaylığı için başvuranlardan büyük miktarlarda para alındığını kaydederek, siyasetin ticarileştiğini söyledi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçarslan da dünyanın hiçbir yerinde yüzde 10 barajıyla seçilen bir meclisle ülkenin yönetilemeyeceğini ve Anayasa değişikliği yapılamayacağını kaydetti.

Kılıçarslan, köklü bir anayasa değişikliğinin barajsız seçimle oluşan bir meclis tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.