Hasan Celal Güzel Radikal'e VEDA etti

Hasan Celal Güzel Radikal'e VEDA etti

Hasan Celal Güzel Radikal'de 888. yazısını yazdı. Ancak bu yazının başlığı Veda idi. Peki Güzel Radikal'e neden veda etti?

Hasan Celal Güzel, Radikal Gazetesi'ndeki köşesine bugün veda etti. Radikal'e ilk köşe yazısı 29 Kasım 2005 tarihinde yayınlanan Güzel o günden büne tam 888 yazı ile Radikal okurlarına hitap etti.

Peki Güzel Radikal'e neden veda etti? Bu sorunun cevabı yok.

İşte Hasan Celal Güzel'in veda yazısı:

Sevgili okuyucular, biliyorsunuz ben anadan doğma değil, sonradan olma köşe yazarıyım. Bürokraside, eğitimde ve siyasette uzun yıllar emek verdikten sonra yazarlığa heves ettim. Köşe yazarlığından çok hoşlandım. Güncel konular hakkında görüşlerinizi okuyucularınızla paylaşmak ve doğru bildiklerinizi savunabilmek çok güzel bir şey...
Köşe yazarlığında sekiz yılımı doldurmak üzereyim. Radikal’deki ilk yazım, ‘Kimlik Tartışması’ başlığı altında 29 Kasım 2005 tarihinde yayımlanmış. Bu, yazdığım 888. yazı... Demekki yaklaşık beş yıl Radikal’de haftada dört gün köşe yazısı yazmışım. Radikal’deki bu son yazımla sizlere veda ediyorum.
Yazarlığım sırasında daima hür bir düşünce ve çalışma ortamı içinde oldum. Bugüne kadar hiçbir yazıma müdahale edilmedi; hiçbir yazım sansüre uğramadı. Gazetenin genel yayın politikasına ters düşen yazılarıma bile karışılmadı. Bu özgürlükçü ve demokrat tutumu için Radikal yönetimine teşekkür borçluyum.
Radikal, gündem belirleyen, etkili bir yayın organıdır. Önümüzdeki dönemde de bu özelliğini arttırarak devam ettirmesini temenni ediyorum.
Siz değerli okuyucularımın Ramazan Bayramını kutluyor, hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Moralhaber.net

Etiketler :