Hasdal'dan GATA'ya Paşa yolu

Hasdal'dan GATA'ya Paşa yolu

Ergenekon ve Balyoz tutuklusu bazı paşaların şaibeli sevk ve raporlarla cezaevinden kurtulmak için yolunu tuttuğu GATA'nın pabucu dama atıldı. 'GATAkulli' yönteminin deşifre olması, tutuklu bazı muvazzaf komutanların yolunu Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'ne d

Hasdal Askeri Cezaevi'nde kalan Ergenekon ve Balyoz davasının tutuklu sanığı bazı komutanların 'hastalık bahanesiyle cezaevinden kurtulma yöntemi' olarak bilinen 'GATAkulli' peşinde olduğu öğrenildi. Fakat Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları sürecinde bazı tutuklu paşaların şaibeli sevk ve raporlarla tahliye olmasını sağlayan bu yöntemin deşifre olması ve kamuoyundan büyük tepki çekmesi üzerine Hasdal Askeri Cezaevi sakini bazı komutanlar başka bir çözüm yolu buldu. Cezaevinden dışarı çıkmak için her türlü yolu deneyen komutanların uğrak yeri artık Gümüşsuyu Askeri Hastanesi.

ADIM ADIM GATAKULLİ

Ergenekon ve Balyoz tutuklularının teker teker askeri cezaevinden GATA'ya sevk edilmesi dikkat çekince sanıklar yeni bir yola başvurmaya başladı. İlk önce Gümüşsuyu Askeri Hastanesine sevklerini yaptıran tutuklu sanıkların daha sonra buradan GATA'ya sevk yaptırdığı öğrenildi.

BAŞHEKİM KAPIDA KARŞILIYOR

Hasdal sakini komutanların küçük mazeretlerle Gümüşsuyu Askeri Hastane'sine gittiği ve hemen hepsinin başhekim tarafından kapıda karşılandığı belirtildi. Askeri Hastanede son derece iyi ağırlanan Balyoz ve Ergenekon tutuklusu komutanların muayenehaneden çok başhekim odasında ağırlandığı öğrenildi.

ÇİÇEK DİŞ İÇİN SÜREKLİ HASTANEDE

Millete ve siyasete komplo belgesinin altçında ıslak imzası bulunun tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek'in de Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'ne sık sık gittiği kaydedildi. Dursun Çiçek'in diş yaptırmak için günlerdir askeri hastanede kaldığı belirtildi.

PAŞALARA AMBULANS TARTIŞMA ÇIKARDI

Yeni GATAkulli yöntemini deneyen tutuklu sanıklar arasında taşıt farkı tartışması çıktığı da öğrenildi. Tutuklu generallerin askeri hastaneye ambulansla götürülmesine karşın alt rütbeli sanıkların cezaevi aracıyla taşınmasının ast-üst tartışmasına sebep olduğu kaydedildi. Tutuklu subay ve astsubaylar paşalara tanınan özel taşıma imkanının kendilerine sunulmamasına tepki gösterdi.

 

Eruygur'un eşi deşifre etmişti

İnternete düşen bir ses kaydında 'GATAkulli' oyununu Ergenekon sanığı Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur deşifre etmişti. GATA'da tedavi gören Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur ile Tabip Albay Nusret Demircan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı, 'Kolunu dahi oynatamıyor' denilen Eruygur'un gayet sağlıklı olduğunu ortaya koymuştu. Kayıtta Mukaddes Eruygur olduğu belirtilen ses, eşinin tahliyesi için 12 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri'ni adres gösterirken Eruygur'u taburcu edebileceklerini ancak tutuklanmasından korktuğunu söylüyor. Demircan ise bu sözler karşısında 'Hiçbir test yapılmadı. Belgeler Emekli Sandığı'na gönderilince sorun olabilir. Bunu halletmemiz gerek' diyor. Mukaddes Eruygur'un "Bizden" dediği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u tahliye etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.