Hasene International Haiti’de Depremzedelere Gıda Dağıttı

Hasene International Haiti’de Depremzedelere Gıda Dağıttı

Hasene International Derneği’in ABD şubesi Haiti’de meydana gelen depremin ardından bölgedeki depremzedelere toplam 42,5 ton gıda yardımında bulundu.

Üç şehirde toplam 1.700 aileye ulaştırılan ve her biri 25 kg olan kumanya paketlerinin içerisinde pirinç, şeker, makarna, yağ gibi temel gıda ihtiyaç maddeleri vardı.

Yardım çalışmalarını Hasene International ABD temsilcisi Nedim Sezgin ve Hasene gönüllüsü Salman Emir yürüttü. Nedim Sezgin çalışmalara dair şunları söyledi:

“Deprem doğal bir afet ve dünyanın her yerinde oluyor. Güçlü devletler yaralarını çabuk sararken, Haiti gibi ülkeler yaralarını sarmakta zorlanabiliyor. Deprem ülkede büyük bir hasara ve yıkıma sebep olmuş. İnsanların durumu içler acısı ve kendilerine yardım getirenlerin eline bakıyor. Halk yaşadığı olayın etkisinde, evlerine girmeye çekiniyor ve dışarıda kalıyor. Yiyecek ve içecek temini noktasında sıkıntılar var. Yardımları ulaştırdığımızda biz gösterdikleri minnettar tavır dikkatimizi çekti. Zaten yoksul olan insanlar bir de depremin etkisi ile daha da çaresiz bir hâle düşmüşler. İnsanların depremin yaralarını sarmaya çalişirken, yardımlarımızla yüzleri güldü ve çok mutlu oldular.”

Bir depremler ülkesi olan Haiti’deki 14-Ağustos-2021’de Richter ölçeğiyle 7.2 şiddetinde meydana gelen depremde 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi yaralanmış ve 30 bin aile evsiz kalmıştı.

haiti-2.jpghaiti-3.jpg14.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.