Haşim Kılıç Mirzabeyoğlu için ne zaman harekete geçecek

Haşim Kılıç Mirzabeyoğlu için ne zaman harekete geçecek

Youtube açıldı, Balyoz sanıkları serbest. Fakat Haşim Kılıç, suçlu olduğu ispatlanamamasına rağmen 16 yıldır hapis cezasını çeken Mirzabeyoğlu için girişimde bulunacağına dair henüz sinyal vermedi.

Youtube'a yapılan son engelleme, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye toplantısı kayıtlarının yayınlanması nedeniyle TİB tarafından 27 Mart'ta yapıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yapılan bireysel başvurular sonucunda youtube'un kapatılmasının ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi. Karar, TİB'e iletildi. TİB, bu kararı uygulayarak youtube'la ilgili erişimin engellenmesi kararını kaldırdı.

BALYOZ'DA 237 SANIK SERBEST BIRAKILDI

Anayasa Mahkemesi, Balyoz Davası'nda sanıkların, dijital veriler ve tanık dinlenilmesiyle ilgili konularda haklarının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP Milletvekili Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 237 sanık hakkında "yargılamanın yenilenmesi"ne karar verdi. Tutuklu sanıklar serbest bırakıldı.

MİRZABEYOĞLU HALA MAĞDUR

Herhangi bir terör eylemi tespit edilmemesine rağmen müebbet hapis cezasını çeken 28 Şubat mağduru Salih Mirzabeyoğlu, 16 yıldır tek kişilik hücrede yaşamını sürdürüyor.

Haşim Kılıç'ın, geçmişte yol arkadaşı olan Salih Mirzabeyoğlu için bir girişimde bulunmaması dikkat çekiyor.

Özgürlüklerin engellenmesine karşı durduğunu söyleyen Haşim Kılıç, bu konu için henüz bir girişimde bulunacağına dair sinyal vermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.