Hasip Kaplan yine devrede

Hasip Kaplan yine devrede

BDP, korsan Nevruz gerginliğini sürdürmeye devam ediyor. BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre'de emniyet müdürünü yine tahrik etmeye çalıştı.

BDP'li vekiller, izinsiz gösteriye engel olmak isteyen polisle tartıştı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde, BDP'lilerin adliye binasına yürümek istemeleri nedeniyle yaşanan gerginlik sırasında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile bir emniyet amiri arasında tartışma çıktı.

ADLİYEYE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Cizre'de 20 Mart'taki izinsiz nevruz kutlamalarında gözaltına alınanlara destek vermek için ilçeye gelen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, İsviçre Sol Parti üyesi Yekbun Alp ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, parti binasına uğradıktan sonra adliyeye yürümek istedi.

POLİSLE VEKİL TARTIŞTI

Etkinliğin izinsiz olduğunu ve sadece milletvekillerinin yürüyebileceğini belirten emniyet yetkilileri ile BDP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Daha sonra İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Uçar ile görüşen milletvekillerine adliyeye gitmelerine. Ancak diğer partililer de milletvekilleriyle yürümeyi sürdürünce polis Dörtyol Kavşağı'nda grubu bir kez daha uyardı.

Bunun üzerine Hasip Kaplan ile Cizre Emniyet Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri arasında tartışma çıktı. Ardından BDP'li milletvekilleri, polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliye binasına ulaştı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kaplan, savcı ile görüşmek için adliyeye gireceği sırada beraberindekilerin binanın bahçesine alınmadığını görünce emniyet amiriyle tartışmaya başladı. Emniyet amirinin de karşılık vermesiyle uzayan tartışma, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Uçar'ın araya girmesiyle sona erdi.

BDP'li milletvekilleri, daha sonra gözaltılarla ilgili savcıdan bilgi almak üzere adliye binasına girdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum