Hasip Kaplan'ın utanmazlığına bakın siz

Hasip Kaplan'ın utanmazlığına bakın siz

Bakanları dün "Herkes silahlı gelmeyin" diye üstü örtülü tehdit eden BDP'li Hasip Kaplan, bugün de Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u linçten partililerin koruduğunu öne sürdü.

BDP Grup Başkan Vekili ve Şırnak Miletvekili Hasip Kaplan, saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u linç girişiminden BDP'lilerin koruduğunu öne sürdü. Kaplan, kaymakam Yavuz'u partililerin korumasına rağmen 6 BDP'linin gözaltına alındığını söyledi.
 
Gülyazı Köyü'ndeki taziye çadırında basın toplantısı yapan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ailelerin dün hükümet yetkililerini taziyede görmek istemediklerini söylediğini, Şırnak'a gelen bakanların kendisine bir telefon açma zahmetinde bulunmadıklarını söyledi. Basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da bulundu.
 
Kaplan, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un çadırda bir saat oturduktan sonra çıktığını, kendisinin olmadığı bir ortamda saldırıya uğradığını anlattı. Kaymakam Yavuz'u, linç girişiminden BDP'li 5 üyenin koruduğunu öne süren Hasip Kaplan şunları söyledi:
 
"İl encümen üyelerimiz benzinlikte kaymakamı korudu. Kitleye hitap ettim, teskin ettim. İl encümenimiz ile kaymakamı ambulansla Uludere yoluna göndererek helikoptere teslim ettik. Bu gerçeğin görülmesi lazımdır."
 
"TELEFONLA GÖRÜŞTÜREREK ŞOV YAPTILAR"
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve yanındaki bakanlarla milletvekillerinin, taziye çadırına 4 kilometre dahi yaklaşamadıklarını ileri süren Hasip Kaplan, "Bu nasıl bir taziyedir. Telefon ile Başbakan'ı arayıp onu bir köylü ile görüştürerek şov yaptılar" dedi. Hasip Kaplan, Gülyazı Köyü'ne herkesin geldiğini ve kapının açık olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu kapı herkesindir, herkese açıktır. Ancak tahrik değil, uyardım. Ama hükümet dikkate almayarak kaymakamı öfkenin içine atarak kurban etmiştir. Heronların yazılımları Genelkurmay'da mı yoksa İsrail'de mi? İnsansız hava araçlarının yazılımları Amerika'da mı yoksa Ankara'da mı?
 
MİT kendini temizlemeye çalışmasın, çıkıp bunu açıklasınlar. Uluslararası hukukta bu olayın adı; 'jenosittir.' Bu bir telefon açma ile telafi edilebilecek olay değil. Meclis grubumuzu yarın Ankara'da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Bu olay basit iş kazası değil, planlı taammüden cinayettir. Siyaseten hükümet sorumluları açığa çıkarana kadar hesap sormaya devam edeceğiz. ya sorumlular ortaya çıkarılıp açığa alınsın ya da hükümet istifa etsin."
 
Operasyonda 35 kişinin öldüğünü bu nedenle 'Türk milletinin başı sağ olsun' demeyeceklerini kaydeden Hasip Kaplan, "4 gündür devlet burada yok, devlet bomba ve zırhlı araçlar ile burada var. Kaymakama saldırı ile ilgili 6 partilimiz gözaltına alındı. Partililerimiz kaymakamı hem korumuşlar, hem de sorumlu olarak gözaltına alınmışlar" diye konuştu.
 
KAPLAN: HERKES SİLAHLI GELMEYİN

Bugün kendini barış elçisi gibi göstermeye çalışan BDP'li Kaplan, dün taziye için aileleri ziyarete giden bakanlara tehdit yollu çağrıda bulunmuştu. "Burada herkes silahlı gelmeyin" diyen Hasip Kaplan, şunları söylemişti:
 
"Bakanların valiler ve kendilerine yakın korucularla konvoy halinde buraya geleceklerini duyduk. Taziye sahipleri onları şuan istemiyor. Onların sağduyulu olup olayı çözdükten sonra buraya gelmelerini istiyoruz. Biz buradaki gençleri zapdedemeyiz. Herkesin üzerinde silah olur. Büyük bir provakasyonla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için bugün gelmesinler."
 
Hasip Kaplan'ın taziye sahipleri adına çıkıp konuşması, ardından da tehditkar ifadeler kullanmasına rağmen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığındaki heyet taziye ziyaretlerinde bulunmuştu.
 
ROTAHABER 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.