Hastaları ve refakatçileri fişleyin!

Hastaları ve refakatçileri fişleyin!

Balyoz Darbe Planı soruşturması 3. Dalga operasyonunda gözaltına alınan emekli Tümgeneral Tuncay Çakan bakın neler yapmış?

Balyoz Darbe Planı soruşturması 3. Dalga operasyonunda gözaltına alınan emekli Tümgeneral Tuncay Çakan'ın rütbeli subaylara GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli, hastaları ve bunların yakınları hakkında bilgi toplayarak İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü'ne bildirme talimatı verdiği ortaya çıktı.

Çakan imzalı "Hizmete Özel" taslak belgede, hastanedeki rütbeli personele şu talimatlar veriliyor: "Hastane içerisinde kılık kıyafet uygulamasının kontrol edilmesi maksadıyla rütbeli personel görevlendirilecek, çağdaş ve modern kılık kıyafet giymeyen hasta kişiler anında ve yerinde nezaketle ikaz edilecek ve bu kişiler hakkında bilgi toplanarak İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü'ne bildirilecek."

HİNT KENEVİRİ YETİŞTİRİLMİŞTİ

Tümgeneral Tuncay Çakan'dan talimatı alan rütbeli personel Nizamiyelerde ve hastane içinde "Kılık kıyafet hafiyeliği" yaparken, silah altına alınan er ve erbaşların GATA'nın bahçesinde "Hint Keneviri" yetiştirdikleri ortaya çıkmıştı. YENİ ŞAFAK

Etiketler :