Hastalığım, Allah'ın mükafatıydı

Hastalığım, Allah'ın mükafatıydı

Akut Lösemi hastalığını yaklaşık 7 aylık tedavinin ardından yenen sanatçı Murat Göğebakan, ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı

Hastalığı boyunca dünyanın dört bir yanından sevenlerinin kendisini aradığını belirten Göğebakan, "Bu benim için en büyük servet oldu." diye konuştu. Hastalığından dolayı hiçbir zaman umutsuzluğa düşmediğini belirten Göğebakan, "Bu bana Cenab-ı Allah'ın verdiği bir mükafattı. Burası benim için hastane değil, gönül hanesi oldu. Çok iyi bir dost kazandım." ifadelerini kullandı.

Akut Lösemi tanısıyla yaklaşık 7 aydır tedavi gören Anadolu Rock müziğinin önemli isimlerinden Murat Göğebakan doktoru Hüseyin Saffet Beköz ile birlikte kameralar karşısına geçti. Murat Göğebakan'ın eşi Sema Göğebakan da, eşini yalnız bırakmadı. Hastalığı boyunca kameraların karşısına çıkmayan Murat Göğebakan'ın sağlık durumu ve moralinin gayet iyi olduğu gözlendi.

Murat Göğebakan'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Memorial Hastanesi Hematoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Saffet Beköz, Göğebakan'ın yaklaşık 7 ay boyunca uygulanan kemoterapi sonucunda yapılan kemik iliği ve kan incelemesinde değerlerin normale döndüğünü söyledi. İleride oluşabilecek yeni riskler için Göğebakan'ın kök hücrelerinin saklayacaklarını ifade etti. Ulusal ve Avrupa havuzunda yapılan donör taramalarında uygun donör bulunamadığın aktaran Beköz, Amerika'da aramaların ise sürdüğünü aktardı.

7 aylık tedavisinin ardından ilk kez kameraların karşısına çıkan Murat Göğbekan, duygusal bir konuşma yaptı. Göz yaşlarını güçlükle tutan Göğebakan, hastalığı boyunca kendisine sürekli destek olan, ailesi, anne-babası, çocukları, doktoru ve sevenlerine teşekkür etti.

Hastalığı boyunca milyonlarca seveninin kendisine dua ettiğini söyleyen Göğebakan, "Kamboçya'dan, Arjantin'den, Endonezya'dan, Kırgızistan'dan, Amerika'dan yüzlerce kişi aradı. Bu inanılmaz bir olgu benim için. Çok büyük servet sahibi oldum. Para hiçbir zaman umurumda olmadı. Çok büyük servet sahibi oldum. Benimki biraz ağır bir yükümlülük. Böyle olması gerekiyormuş." İfadelerini kullandı.

Basın mensuplarının soruları üzerine hiçbir zaman ümitsizliğe düşmediğini aktaran Göğebakan, "Hiçbir zaman pes etmedim, bırakmadım, bırakılacak bir şeye yakalanmadım ki hasta olmadım. Başka bir şey Cenab-ı Allah'ın bana verdiği mükafat. Burası hastane değil gönül hanesi, ne alacağın önemlidir. Bir dost kazandım. Bu dostluğu kazanmak için bir bedel ödedim. Tabii ki bedel ödeyeceksin o kadar kolay mı dost kazanmak." Şeklinde konuştu.

Risalehaber.com

Etiketler :