Hastanede kan donduran skandal!

Hastanede kan donduran skandal!

Aynı kefenden çıkan bir erkek ve bir bebek cesedi ile kadın bacağı, hastane yetkililerini de şaşırttı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki ağabeyinin cesedini almaya giden Oruç Aydemir isimli şahıs, kefenlenen cesedin açılmasını istedi. Aydemir'in ısrarcı olması üzerine açılan kefenin içinden İsmet Aydemir'in (67) cesedi ile birlikte bir kadın bacağı ile bir bebek cesedi çıktı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde diyabet tedavisi gören İsmet Aydemir (67), dün öğleden sonra hayatını kaybetti. Şeker hastalığından iki ay önce bir bacağını kaybeden Aydemir'in cesedi yakınları tarafından hastane morguna kaldırıldı. Morg görevlisi Ahmet A. cesedi yıkamak için hazırlık yaptı. Bu sırada Aydemir'in kardeşi Oruç Aydemir, ağabeyinin cesedinin yanında bir bebek cesedi olduğunu fark etti. Görevliye bebek cesedini soran Aydemir, "O başka bir ceset, ayrı yıkayacağız." cevabını aldı. Durumdan şüphelenen Oruç Aydemir, cenazeyi bugün almak üzere morgdan ayrıldı. Akşam eve giden Aydemir'in kuşkuları arttı. Bu sabah cenazeyi almak için morga gelen Oruç Aydemir ve diğer yakınları, görevliden kefenlenen cenazenin açılmasını istedi. Ailenin ısrarıyla açılan kefenin içinde İsmet Aydemir'in cesedi ile birlikte bir bebek cesedi ve bir kadın bacağı çıktı. Gördükleri manzara karşısında şok geçiren Aydemir'in yakınları durumu polise bildirdi. Hastane morguna gelen savcı ve polis inceleme yaptı.

Gözaltına alınan morg görevlisi Ahmet A.'nın ilk ifadesinde, uzun süre morgda duran bacak ve bebek cesedinin götürülüp gömülmesi için kefene sardığını söylediği öğrenildi.

Bu arada, aynı kefene sarılan bebeğin hastanede birkaç gün önce ölü bir bebek doğuran Keziban S. isimli bir kadına ait olduğu öğrenildi. Morg görevlisinin İsmet Aydemir'in kefenine koyduğu kadın bacağının ise yine hastanede tedavi gören Seniha Ç. (81) isimli bir kadına ait olduğu belirtildi.

BEBEK CESEDİ BACAK ARASINDA ÇIKTI

İsmet Aydemir'in kardeşi Oruç Aydemir, morg görevlisinin bebeğin cesedini ağabeyinin bacakları arasına koyduğunu ve bantla yapıştırdığını söyledi. Dün görevlinin bebek cesedinin ağabeyinin cesedinin yanına getirmesiyle kuşkuya kapıldığını aktaran Aydemir, "Bugün cesedi almaya geldim. Görevliden kefeni açmasını istedim. Israr edince açtı. Baktım bacak arasında bebek cesedi çıktı. Bir de kesilen bacağının yerine bir kadın bacağı konulmuş. Şok olduk. Böyle bir şey niçin yapıldı. Bir anlam veremedik." dedi.

İsmet Aydemir'in cenazesi polis ve savcılık incelemesinin ardından yakınları tarafından morgdan alındı. Aydemir'in Cennet Mahallesi Yavuz Selim Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

HERKES ŞAŞKIN

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı kefenin içinde bir erkek cesedi ve bir bebek cesedi ile bir kadın bacağının çıkması hastane yetkililerini de şaşırttı. Hastane Başhekimi Dç. Dr Özgür Yiğit imzası ile yapılan yazılı açıklamada, bu anormal durumun morg görevlisinin kendi inisiyatifi ile gerçekleştiği belirtildi.

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer veridi. "Başhekimliğini yürüttüğüm İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bizleri de şaşkınlığa uğratan bir olay yaşadık. Şeker hastalığı nedeniyle hastanemizde tedavisi süren ve bacağı kesilen hastamız İsmet Aydemir, 19/01/2011 tarihinde yaşamını kaybetti. 20/01/2011 tarihinde saat 10:10 civarında cenaze yakınları ile morg görevlisi arasında bir problem olduğunu öğrenerek morga gidildi. Yapılan inceleme ve görüşmelerde 19/01/2011 tarihinde vefat eden hastanın yıkanıp kefenlendiğini fakat kefenin içerisinde ayrıca kefenlenmiş olarak bir bebek cesedi ve kefenlenmemiş olarak hastaya ait olmayan bir bacak olduğu tespit ettik. Bu anormal durum, tarafımızdan derhal adli mercilere intikal ettirilmiştir ve gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca idari incelemede hemen başlatılmış olup sürdürülmektedir. Olayda morg görevlisinin tamamen bireysel insiyatifi ile hareket ettiği çok açıktır. Olay, hastane dışına çıkmadan hastanemiz tarafından tespit edilmiş, derhal olaya yasal müdahale yapılmış ve gerekli inceleme başlatılmıştır. Bizler de morg görevlisinin bu davranışına hiçbir anlam veremiyor ve olayın nedenini ve araştırmasını yetkili hukuki makamlara bırakıyoruz."

Olayın medyada yer bulmasından sonra yapılan açıklamada,"Morg görevlisinin hangi amaçla yaptığını bilmediğimiz bireysel bir olayla anılmaktan üzgün ve şaşkınız." denildi.


CİHAN
 

Etiketler :