Hastane'de yangın faciası

Hastane'de yangın faciası

Bursa Yıldırım Merkez İlçesi'nde Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Mimar Sinan Mahallesindeki Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin 2. zemin katındaki radyoloji servisinin kayıt bölümünde iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı. Hastane personelinin bilgi vermesinin ardından olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri yangını büyümeden söndürdü.

Hastanenin havalandırma bölümünden yayılan dumanlar özellikle yoğun bakım ve yenidoğan ünitelerine yayıldı. Hastane yetkililerince yoğun bakım ünitesindeki 22, yenidoğan ünitesindeki 17 hasta yataklarıyla beraber hastane bahçesine çıkarıldı.

Olayın ardından panikleyen diğer hasta ve yakınları da bahçeye indi. Çok sayıda ambülans hastaneye gelerek durumu ağır olan hastaları çeşitli hastanelere kaldırdı. İlk alınan bilgilere göre bu hastalardan 1 kişinin Bursa Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Bursa valisi Şahabettin Harput olay yerine gelerek, başhekim Osman Naci Çelik ve İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan'dan bilgi aldı.

VALİ: 3'Ü KADIN 8 KİŞİ ÖLDÜ

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki yangınla ilgili 10 ayrı hastanede tedavi altına alınan 3'ü kadın, 8 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Yangının meydana geldiği Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Vali Harput, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin tomografi bölümünde muhtemelen elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangının anında müdahaleyle söndürüldüğünü söyledi.

Ancak yangının söndürülmesiyle beraber hastanenin havalandırma bölümünden yayılması önlenemeyen dumanın ciddi etki gösterdiğine değinen Harput, ''Bu bölgede yatan hastaların emniyeti bakımından süratle tahliye işlemine başlanmış. Bunların başında yoğun bakım ve çocuk ünitesi geliyor. Yoğum bakım servisinden 16 olmak üzere diğer ünitelerdeki toplam 44 hasta tahliye işlemine tabi tutulmuş'' dedi.

Harput, bu hastalardan kentteki 10 ayrı hastaneye sevk edildiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yoğun bakım ünitesindeki hastalarımızın durumlarının ağır olduğunu sizde taktir edersiniz. Bu ağır vaka durumdaki hastalarımızdan maalesef 8 vatandaşımız eks (ölü) durumdalar. Tabii bunların dumandan mı zehirlendikleri, elektrik kesilmesiyle fişe bağlı olduklarından mı kaynaklandı henüz bilmiyoruz ama maalesef 8 vatandaşımız, 3'ü bayan, 5'i erkek hayatlarını kaybetmişler. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz, taziye diliyoruz. Başka hastanelere sevk edilen diğer hastaların durumunda herhangi endişe edilecek durum söz konusu değil. Risk bittiği için hastanedeki tahliye işlemi durduruldu. Havalandırma işlemi devam ediyor. Diğer hastaların da dumandan etkilenmemesi için gerekli önlemler alınmış durumda. Şu an itibariyle hastanede yatan hastalar ve yakınları için herhangi bir risk söz konusu değil. Olayla ilgili elbette adli ve idari bakımdan gereken yapılmaktadır. Yapılacak incelemeler, araştırmaların sonunda konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılacak''

Gazetecilerin, hasta yakınlarının yangına geç müdahale edildiğine ilişkin iddiasına yönelik sorusu üzerine Harput, geç müdahalenin söz konusu olmadığını, itfaiyenin gerekli müdahaleyi zamanında yaptığını bildirdi.

Vali Harput, ''4 yıl önce yine aynı hastanede yangın çıkmıştı. Yangın aynı üniteden mi meydana geldi?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Hastanede bir yangın 4 yıl önce değil, 4 gün önce de çıkabilir. Yani her olayı bağlantı kurmak yanlış. Ama bu tomografi bölgesinde çıkan şu anda elektrik kablolarından olduğu sanılan, tahmin edilen, değerlendirilen bu olayın gerçekten bir teknik hata mı, bir dikkatsizlik mi, yoksa bir başka nedenden mi çıktığı bilinmiyor. Şu anda şöyleydi, böyleydi demek yanlış olur. Bu noktada her hangi bir ihmali, kusuru, hatası, sorumluluğu görülen kim varsa gereken yapılacaktır''

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Zübeyde Hanım Hastanesinde 4, Bahar Hastanesinde 3, Çekirge Devlet Hastanesinde 4, Muradiye Devlet Hastanesinde 3, Doruk Hastanesinde 1, Yüksek İhtisas Hastanesinde 11, Acıbadem Hastanesinde 1, Vatan Hastanesinde 1, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 ve Dörtçelik Çocuk Hastanesinde 13 kişinin tedavilerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

İKİ ÖLÜNÜN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin zemin kattaki tomogrofi servisinde çıkan yangında, hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başladı.

Hastanede tedavi gören hastalar diğer hastanelere nakledilirken bu kişilerden 3'ü kadın 8 kişi hayatını kaybetmişti. Sevk edildikleri Yüksek İhtisas Hastanesi'nde hayatını kaybedenlerin Gülbey Şahin (80) ve Hakkı Özdoğan olduğu bildirildi. Diğer isimlerin ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor

Etiketler :