Hastanelere "oksijen" ambargosu

Hastanelere "oksijen" ambargosu

"Ablukayı hafifleteceği" vaadini veren terör devleti İsrail, Filistinlilere oksijeni bile çok gördü.

Mavi Marmara gemisine yaptığı kanlı saldırının ardından "Gazze'ye ablukayı yumuşatacağını" açıklayan İsrail'in, bu kararındaki samimiyetsizliği bir kez daha ortaya çıktı. Tel Aviv yönetiminin, Norveçli hayırseverlerin solunum rahatsızlığı çeken Filistinli hastalar için gönderdiği 7 oksijen makinesine el koyduğu anlaşıldı

Gemi baskınından sonra dünya kamuoyundan yükselen uluslararası soruşturma talebine kulak tıkayan İsrail, Gazze'ye 4 yıldır uyguladığı insanlık dışı ablukayı sözde "yumuşatma" kararını da boşa çıkaran uygulamalarına devam ediyor. Maan haber ajansının haberine göre, "ambargonun" hafifletildiği iddiasının konuşulduğu bugünlerde İsrail yeni bir skandala imza atarak solunumu sağlamaya yardımcı olabilecek, Norveçli hayırseverler tarafından Filistinli solunum rahatsızlığı çeken hastalar için gönderilen 7 oksijen makinesine el koydu.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Olayı duyuran Ramallah merkezli sağlık bakanlığı İsrail'in tavrına tepki gösterirken, oksijen makinelerini temin eden Norveç Gelişim Ajansı ise, sağlık ekipmanlarının bir an önce İsrail tarafından bırakılmasını istedi. Batı Şeria ve Gazze'ye gönderilmesi planlanan oksijen makinelerinin İsrailli yetkililer tarafından alınması dünya kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılandı. Gazze'deki Avrupa hastanesi ve Nablus'taki Rafdieyah'a gönderilmesi beklenen oksijen makinelerinin zaptedilmesi, solunum rahatsızlığı çeken hastaları da zor durumda bıraktı. İsrailli yetkililer ise insanlık dışı yasağı, "tıbbi cihaz olarak kullanılmayacak madde damgası vurduk" sözleriyle savundu.

Yeni Şafak

 

Etiketler :