Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye şehirleri kardeş şehir oldu: Mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, İdlib ve Lazkiye ile kardeş şehir protokolünü oy birliğiyle kabul etti. Başkan Mehmet Öntürk, "Mazlumun yanındayız" diyerek Suriye'nin altyapısına destek vereceklerini ve işbirliğini artıracaklarını belirtti.,
Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye şehirlerinin kardeş şehir olması kararlaştırıldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, mayıs ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk yönetiminde Dursunlu Mahallesi'ndeki Defneevi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıda, 54 gündem ile gündem dışı maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye şehirleri arasında dayanışma ve işbirliğinin artırılması amacıyla kardeş şehir olması, bu kapsamda ortak hizmet projelerinin yürütülmesi için meclis kararı oy birliğiyle kabul edildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Öntürk, hem İdlib hem de Lazkiye bölgesinde tüm bilgi ve birikimleriyle kardeş ve dost Suriye'nin yanında olmak istediklerini belirtti.
Türkiye'nin bölgenin lider ve güçlü ülkesi olduğunu kaydeden Öntürk, "Ülkemiz, dünyanın neresinde mağdur, mazlum varsa herkese kucak açmıştır. Tarihte olduğu gibi bundan sonra da her mazlumun yanında olacaktır." ifadesini kullandı.
Öntürk, Suriye'nin altyapısı için imkanları doğrultusunda gerekli desteği vereceklerini bildirdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.