Hatipoğlu'ndan Kurtulmuş'a Eleştiri

Hatipoğlu'ndan Kurtulmuş'a Eleştiri

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı'nın aylık olağan il divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Başkanı Veli Tolu; başkan yardımcılarının bazıları; Meram ve Karatay ilçenin başkanları ve bazı teşkilat yöneticileri katılmadı.

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı'nın aylık olağan il divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Başkanı Veli Tolu; başkan yardımcılarının bazıları; Meram ve Karatay ilçenin başkanları ve bazı teşkilat yöneticileri katılmadı.

Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılmasının ardından birbiri ardına istifaların yaşandığı Saadet Partisi'nin Konya İl Teşkilatı'nda il divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Eski Milletvekili Yasin Hatipoğlu ile Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa da katıldı.


Eski Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, partiden istifa edenlerin davayı kavrayamayan kişiler olduğunu belirterek, Konya teşkilatında asla bir çözülme olmayacağını söyledi.

Saadet Partisi divan toplantısı eski Milletvekili ve eski TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu’nun da katılımı ile Saadet Partisi İl Binasında yapıldı. Toplantıya Yasin Hatipoğlu’nun yanı sıra eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, parti yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Divan toplantısından önce eski Milletvekili Yasin Hatipoğlu, bir basın açıklaması yaptı. Yasin Hatipoğlu, Saadet Partisi eski Başkanı Numan Kurtulmuş döneminde olağanüstü kongreler geçirdiklerini belirterek, netice olarak en son böyle bir duruma geldiklerini söyledi. Numan Kurtulmuş’un nasıl istifa ettiğini basından öğrendiklerini vurgulayan Hatipoğlu, bir yönetim kayyuma tayin edilince yönetimdeki kişilerin partiden elini eteğini çekmesi gerektiğini dile getirdi. Konya Saadet teşkilatında hiçbir çözülme olmayacağını belirten Yasin Hatipoğlu, “Her yerde çözülme olsa Konya teşkilatımızda olmaz. Konya’da nasıl çözülme olabilir, ben Konya’nın çağrısı üzerine bu davaya katıldım. Beni bu davaya çağıran Konya nasıl olurda bu davayı terk eder, Konya’da asla çözülmeler olmayacaktır ve Saadet Partisi ile yoluna devam edecektir” şeklinde konuştu. Yasin Hatipoğlu’nun konuşmaları sık sık ‘inadına Saadet’ ve ‘Mücahit Erbakan’ sloganları ile kesildi.

Milli görüşün kişilerden daha önemli bir dava olduğunun altını çizen Yasin Hatipoğlu, “Makamlar gelir geçer elbet ama önemli olan milli görüşün varlığıdır. Parti başkanı olunur, Başbakan olunur ancak herkes lider olamaz. Sonuna kadar liderimiz Erbakan hocanın arkasındayız ve milli görüşün temsilcileriyiz. Bu davada herkes gelip geçicidir kalıcı olan milli görüş ruhudur, herkes gelip geçer ancak önemli olan güzel bir şekilde anılmaktır. Sayın Erbakan Hoca kendinden çok bu davayı düşünen bir liderdir, liderimizin peşinden asla ayrılmayız” diye ifade etti. Partiden istifa edenler hakkında konuşan Yasin Hatipoğlu, “İstifalar yaşanıyor, ancak bu istifa edenler ya milli görüş davasını kavrayamamış kişilerdir ya da bunu bilerek istifa etmektedirler. Bizim hocamız vefa duygusu nedir en iyi bilenlerdendir, bizde herkesin vefalı olmasını istiyoruz. Saadet Partisi hiçbir şekilde çözülmüyor ve dimdik iktidar yürüyüşüne devam ediyor” diyerek konuşmalarını bitirdi. Konuşmaların ardından katılımın yoğun olduğu Saadet Partisi Divan toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
 

Etiketler :