Hava sıcaklıkları artıyor

Hava sıcaklıkları artıyor

Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Trabzon, Rize, Artvin, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kar şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde yer yer güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

-SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI-

İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer hafif sisli.(14)

ANKARA: Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli.(8)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(19)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(19)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(11)

ERZURUM: Parçalı bulutlu.(-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde hafif sisli.(14)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, kıyıları çok bulutlu, zamanla Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :