Hava sıcaklıkları artıyor

Hava sıcaklıkları artıyor

Hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Erzincan, Bingöl, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde yer yer sis, iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz' de kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Marmara' da öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetice (30-50 Km/S) esecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu, rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.(16)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli.(14)

İZMİR: Az bulutlu.(21)

ADANA: Az bulutlu.(22)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu.(24)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(13)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(4)

VAN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(7)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(15)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde, bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis olayı görülecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

EGE: Az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde, Kütahya ve A.Karahisar çevrelerinde yer yer sis olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Sinop çevreleri yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Erzincan ve Bingöl çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.