Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Güney ve batı bölgelerimiz ile zamanla ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 
HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
 
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Lokal su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA 
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Edirne'nin güney kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 
 
EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Güney ve kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 
 
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzeyi ile Karaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor. Rüzgarın; batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
DOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yağmur, doğusunun yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.