Havan mermileri yoksa TSK' nın mı?

Havan mermileri yoksa TSK' nın mı?

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen Devrimci Karargâh terör örgütü iddianamesinde ilginç ayrıntılar dikkat çekiyor

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen Devrimci Karargâh terör örgütü iddianamesinde ilginç ayrıntılar dikkat çekiyor. İddianameye göre, Selimiye Kışlası'na yönelik gerçekleştirilen eylemde kullanılan havan mermileri TSK envanterinde çıktı.

Devrimci Karargâh iddianamesinde, örgütün eylemlerine ilişkin detaylı bilgiler de yer alıyor. Selimiye Kışlası'na yönelik gerçekleştirilen eylemde kullanılan havan mermileriyle ilgili ayrıntılar dikkat çekiyor. İddianameye göre, söz konusu saldırıda kullanılan mühimmat TSK envanterinde kayıtlı. Bir örgüt üyesi ise ihbar e-mailinde 'askeri yetkililerden silah ve mühimmat aldıklarını' iddia ediyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 129 sayfalık Devrimci Karargâh terör örgütü iddianamesinde ilginç detaylar var. Örgütün eylemleriyle ilgili ayrıntılar. İddianamedeki bilgilere göre, Bomba Bilgi Merkezi'nden soruşturma kapsamında elde edilen patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerle, Türkiye genelinde meydana gelen olay yerlerinde ve operasyonlarda elde edilen patlayıcı maddeleri mukayese etmesi talep ediliyor. Merkez tarafından hazırlanan raporda 7 Ağustos 2008 tarihinde Selimiye Kışlası'na düzenlenen havan toplu saldırı eyleminde olay yerinden elde edilen materyallerin yapılan incelemesi neticesinde, olayda kullanılan el yapımı havanın TM 31-210 isimli (Amerika Birleşik Devletleri Özel Kuvvetleri için hazırlanan) kitapçıkta belirtilen el yapımı havan ile büyük oranda benzerlik gösterdiği belirtiliyor.

Karacaahmet Mezarlığı içerisinden 4 adet 60'lık havan mermisi ile Selimiye Kışlası hedef olacak şekilde ateşlenmesi eyleminde kullanılan ve olay yerinde ele geçirilen materyallerle ilgili olarak mühimmat incelemesi de yapılıyor. 16 Eylül 2008 tarihli Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1'inci Ordu Komutanlığı'nın 4070-103-08/Tük.mlz.Ks. (Müht) sayılı yazısında; "Söz konusu mühimmat parçalarının TSK envanterinde bulunan 60 mm'lik havan mühimmatı ile aynı özelliklere sahip olduğu tespit edilmiştir." deniliyor.

'ASKERÎ YETKİLİLER YARDIMCI OLUYOR' İddianamede, "Olay yerinde ele geçirilen mühimmat ambalajlarına (püsüslerine) ait bilgilerin, KKK'lığı envanterindeki 'LOT J-N-T-2-8' ve 'LOT-MA-1-272' kafile numaralı, birliklerin yaptığı tatbikat ve eğitim atışları ile çeşitli operasyon görevlerinde kullanılan 60 mm'lik havan mühimmatı ambalajları olduğunun belirlendiği görülmüştür." ifadelerine yer veriliyor.

İddianamede, 30 Ağustos 2009'da Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne gönderilen bir e-mail ihbarına da yer veriliyor. e-Mailde yer alan iddialar dikkat çekici: "Ergenekon örgütü İstanbul ve çevresinde daha önce çeşitli yerlere gömülü vaziyetteki ve İstanbul dışındaki villa tipi evlerde sakladıkları silah, el bombaları, LAW silahlarını bizlere söyleyerek almamızı sağladılar. Söyledikleri yerlerin çok az bir kesimi boş çıksa da çoğunluğunda çok sayıda mühimmat alındı ve çıkarıldı. Bu silahların bizden önce DHKP/C örgütüne de verildiği söyleniyor. (...) Bize en son bir askeri yetkili tarafından çok miktarlarda askeriyeye ait silah, patlayıcı, teçhizat verildi. Biz üslerimize 'Neden biz bunlardan silah alıyoruz?' dediğimizde, bize (askeriye içerisinde solcu subaylar var, onlar bize destek sunuyorlar) cevabı verildi. Ama görüyorum ki bizi yurtdışına çıkartanlar da bize silah mühimmat verenler de Ergenekon'un ta kendisi ve bu örgüt (Devrimci Karargâh) Ergenekon ve PKK kontrolünde ve denetiminde bir yapı."

Yüzbaşı beni kapıda karşılıyordu

Gizli tanık İsmet'in ifadeleri de söz konusu e-maili doğrular nitelikte. Gizli tanık şöyle diyor: "Jandarma Genel Komutanlığı'na Yüzbaşı Necmi S.'nin çağırmasıyla gidiyordum. Beni kapıda karşılıyordu. Operasyonlarda 'attı, kullandı' göstererek sakladığı, daha doğrusu bana öyle söylediği TNT, dinamit, el bombası, silah, mermi gibi askeri mühimmat ve malzemeleri kışlanın içerisinde yani askeri lojmanların içerisinde bana veriyordu. Yine beni kapıda karşılayıp kendi odasına çıkartıyordu. Krokiler çizerek silah ve patlayıcı alabileceğim adresleri tarif etmek suretiyle bırakılan yerlerden hiçbir problem yaşamadan yani yol kontrolü, çevirme, takip yaşamadan malzemeleri alıp örgüte ulaştırıyordum." Savcı, "Bir kısım mühimmat ve silahın terör örgütlerine ne şekilde ulaştırıldığı konusunda aydınlatıcı olduğu değerlendirilmiştir." ifadelerini kullanıyor.

Zaman

Etiketler :