Havelsan hakkında şok iddia

Havelsan hakkında şok iddia

Balyoz'da koordinasyon sorumlusu olmakla suçlanan HAVELSAN Genel Müdürü Yarman tutuklandı. Bu tutuklama gözleri HAVELSAN 'a çevirdi.

Balyoz'da son tutuklanan 7 kişin arasında bir sivil vardı. İşte o sivilin HAVELSAN'ın bir numarası Ömer Faruk Yarman olduğu ortaya çıktı.
Peki askeri proje üreten bir kurumun müdürü niye tutuklandı?

Yarman'ın ismi Balyoz Darbe Planı'nda geçiyordu. 11 NO'lu CD'de "SAVUNMA SANAYİ" isimli belge fyarman isimli kullanıcı tarafından oluşturulmuştu. İşte o Fyarman'ın Ömer Faruk Yarman olduğu öne sürülüyor.



Yarman'ın adı Birinci Balyoz iddianamesinde de yer alıyordu. "ÖZET SS" başlıklı dosyada genel koordinenin Faruk Yarman tarafından yapılacağı anlatılıyordu. Kritik birimlere atanacakların referans bölümünde Faruk Yarman ismi vardı.

Ergenekonun ilk soruşturmasından bu yana neredeyse her davada HAVELSAN adı geçti. Özellikle de Askeri Casusluk çetesinin hedefinde diğer stratejik kurumlar gibi HAVELSAN da vardı. Örgütün Havelsan'a yerleştiği ve geliştirilen projeleri dışarıya sattığını gösteren kayıtlar vardı.
Amirallere Suikast Davası'nın iddianamesinde de HAVELSAN'a sızıldığı açıkça görülüyor. İddiaya göre sızma işini de Ergenekon'la bağlantılı hücre tipi yapılanma sağlıyor.

HAVELSANGenelkurmayAdli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'ya ait olduğu öne sürülen ses kaydında da vardı. İddiaya göre Çubuklu, Çürük çetesi tutuklusu Üçok'la ilgili belgeleri ayıklarken HAVELSAN'a ait dokümanları görünce ilginç tepkiler verdi.



SAMANYOLU HABER TV
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.