Havva ana çocuk yuvası

Havva ana çocuk yuvası

Almanya´da islami eğitim veren Havva ana çocuk yuvası, 2008 yılından bu yana faaliyet göstermekte.

Pınar Kibar´ın haberi

Havva ana çocuk yuvası yıl 2008´den bu yana faaliyet göstermekte. Eğitimciler Nurcan Kına, Sümeyya Sarıca ve yardımcıları Esra Doğan, Jülide Dadaş bu işi büyük bir özen ve gayret ile yürütmekte. Steinhagen´de İGMG camisinin iki odası, Türk müslüman çocuklar için özel kreş haline çevirilmiş. Ve her hafta sonu cumartesi günleri saat 11 ile 14 arası dersler vermeye devam ediyor. Ayrıca iki ayrı sınıfın faaliyette olduğu, çocukların yaş ortalamasının 3- 8 ve 8-12 olduğu belirtildi.

Nurcan hanım Çocuk yuvası açma fikri nasıl doğdu?

Ben kendim bir yıl anaokulunda staj yapmıştım, orada anladım ki bu tür kreşlere bizim de ihtiyacımız var. Bu fikri aslında daha çok Tv´da Güldeste derneğinden aldım. Engelli bir kız kardeşimizin böyle bir kreş açması beni gaza getirdi. Ve onun gayreti beni de gayretlendirdi. Ben de ertesi gün bir sandalye ve masa alıp gidip camide, böyle bir şeye başlayacağımı kendime telkin ettim. Ve o gün bugündür devam ediyoruz Allah sükür.

Diger kreşlerden farkınız nedir?

Biz dinimizi öğretmeye gayret ediyoruz. Onlara temel bilgiler veriyoruz. Elif-ba´yı çözdürüyoruz. Kısa dualar öğretiyoruz. İmani konulara özellikle Allahın varlığından bahsetmeye özen gösteriyoruz. Çocuklara Allah ve Peygamber sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Boya boyatıyoruz, boyatırken Allah lafzını yazmasını veya Elif-Ba harflerini yazmasını öğretiyoruz. Onlarla birlikte kahvaltı yapıyoruz. Bu sıradan kahvaltı olmuyor, onlara yemek adabını öğretme amaçındayız. Yemekten önce ve sonra ellerin yıkanması gibi. Ayrıca onlarla birlike çeşitli enstrumanlar ile ilahiler söylüyoruz.  

Daha başka ne gibi etkinlikler yapıyorsunuz?

Havalar güzel olduğunda dışarıya çocuk parklarına gidiyoruz. Onlarla birlikte doğayı temaşa etmeye çalışıyoruz. Kainatı Allah´ın yarattığından söz ediyoruz. Çocuklara Allahın varlığından bahsediyoruz. Amaçımız aslında gezmek değil, amaçımız Allah´ın herşeyi yarattığını çocuklara aşılamak.

Peki ailelerden aitdat alıyor musunuz?

Çok cüzi bir miktar talep ediyoruz. Ayda 5 Euro almaktayız. Bu miktar ile çocukların ihtiyaçlarını karşılıyoruz, kalem-kağıt veya kahvaltı malzemeleri gibi. Ve özellikle bu konuda ailelerden maddi destek bekliyoruz.

Sizin maddi bir geliriniz var mı?

Hayır kesinlikle yok. Sırf Allah rızası için yapıyoruz. Bu da en güzel gelir diye düşünüyorum.

Nurcan hanım bu tür faaliyetlerinizin devamını temenni ediyoruz.

Allah razı olsun. Inşaallah durmak yok yola devam…

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :