"Hayalime 83 yaşında kavuştum"

"Hayalime 83 yaşında kavuştum"

Dağlıca Şehidi'nin annesi Uysal, hacdan döndü: Gençlik hayalime 83 yaşında kavuştum.

Törör örgütü PKK'nın Dağlıca baskınında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal (83), 44 gün önce hac ibadetini yerine getirmek için gittiği kutsal topraklardan döndü. Dağlıca şehidinin annesi Nefise Uysal'ı Çardak köyündeki evinde ilk ziyaret eden Antalya İl Müftüsü Mahmet Yeleser oldu. Yelsever'e, ziyarette ilçe Müftüsü Halil Taş ve vaize eşi Fedan Taş eşlik etti. Şehit annesi Uysal, İl Müftüsü Yeleser, İlçe Müftüsü Taş ve vaize Fedan Taş'a hurma ile zemzem suyu ikram etti. Şehit annesi Uysal, 83 yaşında Allah'ın evi Kabe ile Kainatin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in Medine'deki kabri başında Ravza-i Mutahhare'de dua etmenin sevincini yaşadığını belirtti. Uysal, "83 yaşında hacı olduğum için Allah'a çok şükrediyorum. Hacca gitmek gençlik hayalimdi. Allah kutsal topraklara yüz sürmeyi 83 yaşında nasip etti. Kabe'de ülkemizin birliği, beraberliği ve dirliği için bol bol dua ettim. Şehit oğlum Mustafa'ya da bol bol dua ettim. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet etsin. Gençlere tavsiyem hacca genç yaşta gitmeleri." dedi.

Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser de şehit annesi Nefise Uysal'ın her yönüyle örnek bir anne olduğunu söyledi. Bütün şehit annelerinin baş tacı olduğunu belirten Yeleser, Nefise annenin ilerlemiş yaşına rağmen kutsal topraklara giderek hacı olmasının takdire şayan olduğunu kaydetti.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkii 21 Ekim 2007 tarihinde PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit düşmüştü.

 

Etiketler :